• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

مشاور سابق امنیت ملی آمریکا: خصومت داعش و طالبان دائمی نیست

۱۴ عقرب ۱۴۰۰، ۰۷:۵۰ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۸:۵۰ (‎+۰ گرینویچ)

جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در تحلیلی در نشریه واشنگتن‌پست نوشته است خروج از افغانستان امنیت آمریکا را به خطر انداخت. توجیه بولتون این است که طالبان تفاوتی با القاعده و داعش ندارد، خصومت‌های این گروه‌ها با یکدیگر دائمی نیست و در مقابل آمریکا متحد و همراه خواهند شد.

به عقیده او، افرادی که از برنامه خروج آمریکا از افغانستان حمایت کردند، تصور می‌کنند که افغانستان دیگر تهدید واقعی تروریستی به شمار نمی‌آید و یا می‌توان از طریق عملیات‌های راه دور از آن جلوگیری کرد.

او نوشته است که آمریکایی‌ها حالا پس از خروج، یقینا بیشتر در برابر خطرهای تروریستی آسیب‌پذیر هستند.

پربازدیدترین‌ها

طارق عثمان: روحانیون حجاب را با ستر عورت اشتباه گرفته‌اند
۱

طارق عثمان: روحانیون حجاب را با ستر عورت اشتباه گرفته‌اند

۲

احمد ظاهر چگونه جزئیات زندگی پر ماجرای خود را به موسیقی تبدیل کرد

۳

پدری در کابل دختر ۱۴ ساله خود را به‌دلیل 'گفت‌وگو با یک پسر کشت'

۴

رویداد ترافیکی در فراه ۳ کشته و ۱۱ زخمی برجای گذاشت

۵

طالبان بار دیگر از چین خواست استخراج مس عینک را سرعت ببخشد

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

•
•
•

مطالب بیشتر

مرگ مرموز چهار فعال مدنی زن در مزارشریف

۱۴ عقرب ۱۴۰۰، ۰۷:۲۲ (‎+۰ گرینویچ)
مرگ مرموز چهار فعال مدنی زن در مزارشریف
100%

منابع در شمال افغانستان می‌گویند جسد تیرباران شده چهار فعال مدنی زن در مزارشریف مرکز ولایت بلخ پیدا شده است. فروزان صافی (در سمت راست عکس) که استاد دانشگاه بود، در جمع قربانیان است. خواهر او در گفتگو با افغانستان اینترنشنال خبر مرگ فروزان را تائید کرد، اما جزئیاتی نداد.

تاکنون مشخص نیست چه فرد یا افرادی مسئول قتل این زنان هستند. طالبان نیز در این باره اظهار نظر نکرده‌اند.

در پی هرج‌ و مرج سیاسی در افغانستان، خبرهایی از افزایش قتل و انتقام‌جویی در شهرهای مختلف گزارش شده است. طالبان در پی تصرف شهرها، همه زندانیان را به شمول مجرمان جنایی آزاد کردند.

با روی کار آمدن طالبان، گروه‌های حقوق بشر همواره از وضعیت زنان افغانستان نگران‌اند. روز گذشته زنان مجلس سنای آمریکا در نامه‌ای به جو بایدن گفتند دستاوردهای زنان در افغانستان در حال نابود شدن است و باید طرحی برای دفاع از حقوق آنان تدوین شود.

دولت پاکستان و تحریک طالبان برای برقراری آتش‌بس ابتدایی به توافق رسیدند

۱۴ عقرب ۱۴۰۰، ۰۷:۱۹ (‎+۰ گرینویچ)
دولت پاکستان و تحریک طالبان برای برقراری آتش‌بس ابتدایی به توافق رسیدند
100%

روزنامه داون پاکستان به نقل از منابع مختلف نوشته است که دولت پاکستان با گروه ممنوعه تحریک طالبان پاکستان به توافق رسیده تا آتش‌بس امتحانی یک ماهه برقرار شود. گفته شده که گفتگوهای مستقیم بین دولت پاکستان و تحریک طالبان، به مدت دو هفته در ولایت خوست افغانستان جریان داشته است.

یکی از شروط برای ایجاد اعتماد بین طرفین، آزادسازی سربازان عادی تحریک طالبان پاکستان از زندان‌های دولت است.

هنوز مشخص نیست چند نفر از جنگجویان عادی طالبان پاکستانی در زندان به سر می‌برند اما منابع به روزنامه داون گفته‌اند که شمار آن‌ها کمتر از ۲۰ تا ۳۰ نفر می‌تواند باشد. منابع گفتند:‌ «اینها فقط جنگجویان عادی هستند، نه فرماندهان میان رتبه یا عالیرتبه». این مقامات افزودند:‌ «ما وضعیت را ارزیابی می‌کنیم و محتاط خواهیم بود».

آتش‌بس امتحانی یا اولیه هنگامی برقرار می‌شود که این زندانیان آزاد شوند. مقامات گفته‌اند در صورت تداوم مذاکرات، آتش‌بس یک‌ماهه ممکن است تمدید شود.

والی طالبان در هرات: در اسلام هیچ مانعی برای وزیر شدن زن نیست

۱۳ عقرب ۱۴۰۰، ۱۴:۱۸ (‎+۰ گرینویچ)
والی طالبان در هرات: در اسلام هیچ مانعی برای وزیر شدن زن نیست
100%

نور احمد اسلام‌جار، والی طالبان در هرات می‌گوید هیچ مانعی برای وزیر شدن زن در اسلام وجود ندارد و در دوران حضرت پیامبر در عربستان سعودی شهردار زن وجود داشت. او در گفتگوی ویژه با افغانستان اینترنشنال گفت حکومت طالبان در شرایط اضطراری قرار گرفته اما تغییراتی را اعمال خواهد کرد.

او گفت که طالبان به تدریج تغییراتی را در سطوح دولتی اعمال خواهد کرد. اسلام جار گفت تمام حقوق زنان صد در صد طبق اسلام و سنت افغانستان به آنها اعطا خواهد شد.

گروه طالبان رفتن دختران بالاتر از صنف ششم به مدرسه را ممنوع کرده و هزاران زن که در مقام‌های دولتی کار می‌کردند، خانه نشین شده‌اند.

والی طالبان در هرات همچنان گفت که داعش در قلب مردم جای ندارد و یک پروژه استخباراتی است.

واکنش چین به بررسی پنتاگون؛ عوامل کشتار غیرنظامیان در حمله پهپادی ماه آگوست مجازات شوند

۱۳ عقرب ۱۴۰۰، ۱۱:۳۳ (‎+۰ گرینویچ)
واکنش چین به بررسی پنتاگون؛ عوامل کشتار غیرنظامیان در حمله پهپادی ماه آگوست مجازات شوند
100%

چین به نتیجه‌گیری تحقیقات اخیر پنتاگون که می‌گوید حمله پهپادی آنان به منطقه‌ای در کابل که سبب کشته شدن ۱۰ غیرنظامی شد، هیچ قانونی را نقض نکرده، واکنش نشان داد. سخنگوی وزارت خارجه چین امروز پنجشنبه ۱۳ عقرب، در یک نشست خبری گفت نتیجه این تحقیقات آمریکا بی‌رحمانه است.

وانگ ونبین تاکید می‌کند که آمریکا باید عوامل این حمله را مجازات کند و به خانواده‌های قربانیان غرامت هم بپردازد.

آسوشیتد پرس گزارشی را درباره نتایج یک بررسی مستقل وزارت دفاع امریکا درباره این حمله منتشر کرده است. نتایج بررسی نشان می‌دهد که حمله با هواپیمای بی‌سرنشین در روز ۲۹ آگوست که منجر به مرگ ۱۰ فرد ملکی در کابل شد، بر اثر اقدام سوء یا غفلت نبوده است و در نتیجه منجر به پیشنهادات انضباطی در اردوی امریکا نمی‌شود.

اولین شماره نشریه رسمی طالبان پس از ۲۰ سال توقف منتشر شد

۱۳ عقرب ۱۴۰۰، ۰۶:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)
اولین شماره نشریه رسمی طالبان پس از ۲۰ سال توقف منتشر شد
100%

نشریه «شریعت» ارگان رسمی گروه طالبان افغانستان، پس از ۲۰ سال توقف دوباره منتشر شد. این نشریه هفته‌نامه است و اولین شماره آن روز چهارشنبه ۱۲ عقرب چاپ شد. در نخستین چاپ این نشریه به نقل از وزارت داخله طالبان آمده که این گروه از آزادی بیان حمایت می‌کند.

این نشریه بازتاب دهنده دیدگاه رسمی طالبان است. در عکسی که از این نشریه توسط خود طالبان و خبرگزاری باختر خبررسانی شده، تاریخ شمسی آن، به اشتباه چهارشنبه ۱۱ عقرب نگاشته شده است.

طالبان غالبا از تقویم قمری به جای تقویم خورشیدی و میلادی استفاده می‌کنند.

این در حالیست که سازمان دید‌بان حقوق بشر از قوانین جدید نشراتی طالبان انتقاد کرده. به گفته این سازمان، با مقررات جدید طالبان‌ رسانه‌ها و خبرنگاران به خودسانسوری روی آورده‌اند و می‌ترسند به زندان بیفتند.