برنامه جهانی غذای سازمان ملل پیشتر گفته بود فقط ۲ درصد مردم افغانستان غذای کافی برای خوردن دارند.
نماینده پاکستان در سازمان ملل میگوید پاکستان به سهمی خود تلاش میکند اما باید تمام اعضای جامعه بینالمللی دست به کار شوند.
این دیپلومات کهنه کار پاکستانی افزود که بحران افغانستان انسانی و اقتصادی است و این کشور از لحاظ اقتصادی در آستانه سقوط کامل قرار دارد.
او هشدار داد اگر چنین اتفاقی بیفتد احتمالا جهان با موج گستردهای از مهاجران از افغانستان رو برو شود. موجی که نه تنها کشورهای همسایه مثل پاکستان و ایران بلکه بقیه کشورهای جهان از جمله اروپا را نیز متاثر خواهد ساخت.
او افزود که فروپاشی اقتصادی منجر به هرج و مرج میشود و این آشوب به از سرگیری درگیری داخلی خواهد انجامید.
نماینده پاکستان در سازمان ملل همچنین گفت که آشوب و درگیری در افغانستان جرم و جنایت را بیشتر و چرخه تولید و قاچاق مواد مخدر را افزایش خواهد داد، پیامدی که به گفته او به رشد و تقویت گروههای ترویستی نیز منجر خواهد شد.
منیر اکرم گفت که پاکستان به سهم خود بیش از 30 میلیون دالر کمک به افغانستان متعهد شده است و گذرگاههای مرزی خود را بر بروی رفت افغانها و ارسال کمکهای بشردوستانه به افغانستان باز گذاشته است.
او میگوید افغانستان در بیست سال گذشته به کمکهای خارجی وابسته بود و قطع این کمکها بحران را شدیدتر کرده است. حالا به گفته این دیپلومات برای رسیدگی به این بحران به کمکهای بشردوستانه بیرونی نیاز است.
اسلامآباد به تازگی میزبان نشست فوقالعاده شورای وزیرن سازمان همکاری اسلامی با محور افغانستان بود.