«دانشجوی سابق مهندسی و پسر یک تاجر»؛ اطلاعات تازه از بمبگذار انتحاری در میدان هوایی کابل

مقامهای استخباراتی امریکا اطلاعات تازهای درباره بمبگذار انتحاری داعش در میدان هوایی کابل منتشر کردهاند. نیویورک تایمز به نقل از گزارشهای استخباراتی نوشت که عبدالرحمان لوگری، دانشجوی سابق مهندسی و فرزند یک تاجر بود. در آن حمله حدود ۲۰۰ افغان و ۱۳ نظامی امریکایی کشته شدند.
آن حمله انتحاری در میانه عملیات تخلیه میدان هوایی کابل انجام شد و مسئولیت آن را گروه داعش خراسان بهعهده گرفت.
روزنامه نیویورک تایمز، به نقل از مقامهای امريکايی گزارش داده است که عامل انتحاری داعش، عبدالرحمان لوگری، پسر یک تاجر افغان بود که بارها برای کسب و کار به هند و پاکستان سفر کرد و برای مقامهای امریکایی، فرد شناخته شدهای بود.
بر اساس این اطلاعات، لوگری دانشجوی سابق مهندسی در دانشگاه ماناو راچنا در نزدیکی دهلی بود که در سال ۲۰۱۷ به هند نقل مکان کرد.
مقامهای امریکایی میگویند در سال ۲۰۱۷ سیآیای به ماموران استخباراتی هند خبر داد که لوگری در حال طرحریزی یک بمبگذاری انتحاری در دهلی است.
مقامهای هند این حمله را خنثی کردند و لوگری را به سیآیای تحویل دادند. امریکا این عامل انتحاری را به زندان بگرام در نزدیکی کابل منتقل کرد.
بر اساس اظهارات مقامهای امریکایی، لوگری یکی از چند هزار ستيزهجویی بود که پس از تسلط طالبان بر کابل، در ۱۵ اگست از زندان آزاد شد.
با این حال، بلال کریمی، معاون سخنگوی طالبان روز یکشنبه ۱۲ جدی، آزادی فرد انتحاری داعش توسط طالبان را تکذیب کردو
او در توییتی نوشت که هیچ مدرکی در این مورد وجود ندارد. سخنگوی طالبان تأکید کرده که فاصله زمانی میان آزادی او از زندان بگرام و حمله انفجاری در میدان هوایی کابل بسیار اندک است.
به گفته این سخنگوی طالبان، غیرممکن بود که فرد آزاد شده در چنین مدت کوتاهی چنین حملهای انجام دهد.
سخنگوی طالبان افزوده است که پیش از ورود این گروه به شهرها، درِ زندانها شکسته و برخی زندانیان مربوط به داعش آزاد شده بودند.
این عضو داعش، یازده روز پس از رهایی از زندان بگرام، ظهر روز ۲۶ اگست، خود را در دروازه آبی فرودگاه کابل منفجر کرد.
این حمله انتحاری، گروه داعش را به عنوان یک تهدید بزرگ در برابر طالبان مطرح کرد.
جنجگویان طالبان شش هفته پس از خروج نیروهای آمریکایی از پایگاه بگرام، در ۱۵ آگست این پایگاه را تصرف و قفل دروازههای زندان را شکستند.
بر اساس گزارش نیویورک تایمز، طالبان با تصرف پایگاه بگرام، تنها یک زندانی برجسته، عمر خالد خراسانی یکی از رهبران ارشد سابق داعش خراسان را کشت و بیش از ۱۲ هزار زندانی دیگر از جمله حدود ۶ هزار عضو طالبان، ۱۸۰۰ نفر از اعضای داعش و شماری از جنگجویان القاعده را آزاد کرد.