به نقل از طلوع نیوز، این مسئولان میگویند که به دلیل محدودیتهای وضعشده از سوی طالبان، زنان در برخی ولایتهای کشور اجازه فعالیت در رسانههای محلی را ندارند.
کامله سحر، صاحب امتیاز رادیو تلویزیون ریحان در ولایت تخار گفت: «ما با چالشهای مالی مواجه استیم. همچنین نمیتوانیم خبرنگاران زن را استخدام کنیم.»
شماری از این مسئولان میگویند که طالبان در برخی ولایات دیگر، اجازه تهیه گزارش را بدون هماهنگی با ریاست اطلاعات فرهنگ نمیدهد. ابراهیم محمدی، مسئول یک رادیوی محلی در ولایت فراه میگوید: «خبرنگاران در ولایت فراه، بدون اجازه [ریاست] اطلاعات و فرهنگ، حق ملاقات با قومندانی امنیه و مقام ولایت را ندارند.»
آنها از طالبان میخواهند که محدودویتهای وضع شده بر رسانهها را بردارد و زمیته دسترسی آزاد خبرنگاران به اطلاعات را نیز فراهم کند.
عبدالواحد، از مسئولان ریاست ارتباطات استراتژیک وزارت داخله طالبان میگوید: «صدای ملت باید به شکلی انعکاس پیدا کند که کارهای مثبت حکومت و ملت بازتاب داده شود.»
بر اساس گزارش سالانه سازمان گزارشگران بدون مرز، تسلط طالبان بر افغانستان، تاثیر منفی بر فعالیت رسانههای کشور داشته است. به گفته این نهاد، فعالیت بیش از ۴۰ درصد رسانهها در این کشور متوقف گردیده و ۶۰ درصد روزنامهنگاران و کارمندان رسانهها بیکار شده اند.
به نقل از این سازمان، زنان خبرنگار بیشتر از این وضعیت آسیب دیده اند. زیرا، قسمت اعظم خبرنگاران زن شغل خود را از دست داده اند. گزارش این سازمان نشان می دهد که در ۱۵ ولایت کشور، هیچ خبرنگار زن فعالیت ندارد.