آقای قایم در یادداشت جداگانهای که در تویترش منتشر کرده است نکات ضروری مربوط به امور مالی و اداری سفارتخانه را به آقای جلالی، معین سیاسی و محیالدین سادات، سکرتر اول سفارت افغانستان در بیجینگ توضیح داد است.
در این یادداشت آمده که حدود صد هزار دالر در حساب بانکی سفارت و پنج خودرو فعال و دو خودرو قراضه در مقر سفارت موجود است.
سفیر پیشین افغانستان در بیجینگ گفته است کارمندان سفارت پس از پانزدهم ماه اگست دیگر تمایلی به ادامه کار در سفارت نداشتند.
نمایندگیهای دیپلماتیک افغانستان در خارج از کشور پس از سقوط افغانستان به دست طالبان وضعیت حساسی را سپری میکنند.
فارین پالیسی اخیراً در گزارش مفصلی گفته است تنها یک هفته پس از آنکه طالبان ارگ ریاست جمهوری و دفاتر دولتی در کابل را اشغال کردند، این گروه فراخوانی به سفارتخانههای افغانستان در خارج از کشور ارسال کردند و خواستند در مورد آینده ۶۵ نمایندگی سیاسی افغانستان با آنها وارد گفتگو شوند.
به نظر میرسد که دیپلماتهای افغانستان در آن زمان به درخواست طالبان پاسخ ندادند.
در ماههای گذشته نیز طالبان کوشش کردند از هر راه ممکن بر این دیپلماتها فشار وارد کنند و نمایندگان سیاسی جمهوری در خارج از کشور نیز در تلاش اند در برابر این فشارها مقاومت کنند.
پیش از غلاممحمد اسحقزی، نماینده افغانستان در سازمان ملل نیز از سمتش کنار رفته بود.
در دوره اول تسلط طالبان بر کابل در دهه هفتاد نمایندگی افغانستان در سازمان ملل و دفاتر دیپلماتیک افغانستان در خارج از کشور تحت کنترول دولت اسلامی به رهبری برهانالدین ربانی قرار داشت و سفرای دولت او از افغانستان در نشستهای بینالمللی نمایندگی میکردند.