تاسف کرزی و ناراحتی سفیر آلمان از بسته‌ماندن مکتب‌های دخترانه در افغانستان

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۱/۰۳

در پی جلوگیری طالبان از باز شدن مکاتب متوسطه و لیسه دخترانه، حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین ضمن ابراز تاسف، خواهان بازگشایی همه مکاتب شد.

سفیر آلمان برای افغانستان هم این اقدام طالبان را نقض کنوانسیون‌های بین‌المللی خواند.

امرالله صالح نیز گفت که طالبان از جامعه روشن ترس دارد.

پوتزل مارکوس که سفارت آلمان برای افغانستان را در دوحه رهبری می‌کند در رشته توییتی گفته است که خبر تعلیق آموزش دختران صنف ۶ به بالا عمیقا ناراحت کننده است.

او افزوده است که بستن دروازه مکاتب بر روی دختران ضربه‎‌ به همه دخترانی است که مکتب و دانشگاه می‌روند و به فکر آینده‌اند.

آقای مارکوس با اشاره به وعده‌های مکرر طالبان درباره بازگشایی مکاتب در شروع سال تحصیلی جدید گفت: دستورالعمل‌ تازه طالبان با اعلامیه‌های قبلی مقام‌های رسمی این گروه در تضاد است. این دستورالعمل‌ها ناقض کنوانسیون‌های بین‌المللی است که افغانستان به آنها پیوسته است و حق آموزش برای همه را تضمین می‌کند."

حامد کرزی از طالبان خواسته است مکاتب دخترانه را باز کنند و اجازه ندهند به گفته او "برنامه بیگانگان" که خواهان یک افغانستان محتاج و زیر دست‌اند عملی شود.

امرالله صالح، معاون رئیس‌جمهور پیشین هم طالبان را به دروغگویی متهم کرده و گفته است که این گروه از جامعه روشن هراس دارد.

آقای صالح گفت: ۲۳ مارچ برای دختران افغان به دلیل ممنوعیت ورود به مکاتب تبدیل به روز درد و رنج شد."

هدر بار، معاون دیده‌بان حقوق بشر با اشاره به احتمال برپایی اعتراضات سراسری دختران در افغانستان، از نمایندگی سازمان ملل در افغانستان، یوناما و دیپلومات‌های غربی مستقر در افغانستان خواسته است برای محافظت از دختران و زنان معترض در برابر حملات طالبان تدابیری روی دست گیرند.

پس از هفت ماه انتظار و وعده مکرر طالبان به بازگشایی تمام مکاتب در افغانستان، صدور اطلاعیه جدید از سوی وزارت معارف این گروه در مورد تعلیق آموزش دختران صنف ۶ به بالا، بسیاری را تکان داد.

در روز بازگشایی مکاتب در افغانستان بسیاری دخترانی که با شور و هیجان به مکتب رفته بودند، با چشم گریان به خانه‌های برگشتند.

طالبان در اطلاعیه خود گفته است "هرگاه مطابق شریعت، رسم و رواج و فرهنگ افغانی لباس مکتب طرح شود، آنگاه بر اساس حکم رهبری امارت اسلامی افغانستان مکاتب دخترانه آغاز خواهد شد."

با توجه به اختلاف درونی طالبان در مورد آموزش دختران، بعید به نظر می‌رسد دروازه مکاتب به این زودی‌ها به روی دختران باز شود.

بسیاری هم معتقدند که طالبان با به گروگان گرفتن آموزش دختران در تلاش برای کسب امتیاز از جامعه بین‌المللی است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

معدن طلا
خبرها
سپړنه
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.