احزاب مخالف میگویند که عمران خان نتوانسته اقتصاد آسیبدیده از همهگیری کرونا را احیا کند و به وعدههایش برای شفافتر کردن و پاسخگوتر کردن حکومت خود عمل کند. این گروهها گفتهاند به همین دلیل موضوع ماندن او در قدرت را به رای میگذراند.
اما نخستوزیر پاکستان به گروهی از خبرنگاران خارجی در اسلامآباد گفت: "چگونه میتوانم نتیجه را بپذیرم وقتی کل فرآیند بیاعتبار شده است؟"
عمران خان افزود: دموکراسی بر اساس اقتدار اخلاقی کار میکند. پس از این همدستی (امریکا) چه اقتدار اخلاقی باقی میماند؟
آقای خان میگوید که اقدام برای برکناری او از قدرت مداخله آشکار ایالات متحده در سیاست داخلی پاکستان است و آن را تلاشی برای "تغییر رژیم" میداند.
او اکثریت پارلمانی خود را پس از خروج متحدان کلیدیاش از حکومت ائتلافی و پیوستن به مخالفان از دست داده است.
عمران خان پیشتر گفته بود که رسما به سفارت امریکا در اسلامآباد بابت مداخله واشنگتن در امور داخلی پاکستان اعتراض کرده است.
هرچند جو بایدن، رئیسجمهور امریکا از زمان روی کار آمدن بر سر قدرت با خان تماسی نداشته است، اما کاخ سفید تلاش برای سرنگونی او را رد کرده است.
تاکید بر نزدیکی روابط با امریکا
جنرال قمر جاوید باجوه، فرمانده ارتش پاکستان، ساعاتی قبل از سخنرانی عمران خان گفته بود که پاکستان میخواهد روابط خود را با واشنگتن را گسترش دهد.
جنرال باجوه در یک کنفرانس امنیتی در اسلام آباد گفت: "ما سابقه طولانی روابط عالی و استراتژیک با ایالات متحده داریم که بزرگترین بازار صادراتی ماست."
او با اشاره به اینکه پاکستان از مدتها پیش، روابط نزدیک دیپلماتیک و تجاری با چین داشته است، افزود: ما به دنبال گسترش روابط خود با هر دو کشور بدون تأثیر بر روابط خود با یکدیگر هستیم.