چالشهای تصمیم تازه طالبان
برخی استادان دانشگاه کابل به افغانستان اینترنشنال گفتند که این برنامه از شروع درسهای سمستر بهاری در دانشگاه اجرا میشود. آنها گفتند که استادان و دانشجویان همه دچار مشکل شدهاند.
بر اساس تقسیم اوقات تازه تفکیک دختران و پسران، ساعتهای درسی نیز از ساعت هشت صبح شروع میشود و تا سه بعد از ظهر ادامه مییابد.
پیش از این طالبان اعلام کرده بودند که دانشجویان دختر و پسر باید در صنفهای درسی جداگانه حاضر شوند.
شماری از استادان دانشگاه کابل تصمیم تازه وزارت تحصیلات عالی طالبان را به معنای فلج کردن نظام آموزشی افغانستان میدانند.
یکی از استادان که نخواست نامش در گزارش ذکر شود به افغانستان اینترنشنال گفت: این یک اقدام غیرطبیعی است. در بازار، شفاخانه و همه جا زن و مرد مختلطاند. طالبان در جداسازی افراط میکند و با این کار سطح علمی دانشگاه پایین میآید.
این استاد دانشگاه افزود که امکان دارد طالبان در حال اجرای یک طرح خارجی برای از بین بردن آموزش در افغانستان باشند.
یک استاد دیگر هم به افغانستان اینترنشنال گفت که با تصمیم جدید وزارت تحصیلات عالی طالبان دانشجویان دلسرد و خسته خواهند شد، چرا که نمیتوانند هفت ساعت متواتر درس بخوانند.
چالش دیگر این برنامه برای دانشجویان دختر این است که در زمستان نمیتوانند تا شب در بیرون باشند و علاوه بر این، بسیاری دانشجویان پول کافی برای خرید نان چاشت را هم ندارند.
پیش از این، این وزارت مضمون ثقافت اسلامی در دانشگاه کابل را از ۸ کریدیت به ۲۴ کریدیت افزایش داده بود.
واکنش کاربران شبکههای اجتماعی
شفیق همدرد، خبرنگار و فعال مدنی در فیسبوک خود نوشته است: "وزیر مبارزه علیه تحصیلات عالی با تطبیق چنین پالیسی میخواهد جلوگیری تحصیل دختران را بگیرد. شاید دختر خانمهای خیلی کمی با چنین شرایط خود را عیار کنند."
زبیر احمد رنجبر، کاربر دیگر شبکههای اجتماعی نیز در باره این تصمیم تحصیلات عالی طالبان ابراز تاسف کرده و گفته است: "به جای این، بهتر بود که اعلان میکردند افغانها باید داروی مرگ را بخورند."
عارف سباوون، کاربر دیگر هم نوشته است: "خوب این بود که میگفتند دیگر سر درس حاضر نشوید. باور کنید طالبان مرا از دانشگاه دلسرد کرد."