گزارش بلومبرگ؛برخی افغان‌ها برای حفظ دارایی‌های‌شان به خرید ارز دیجیتال روی آورده اند

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۰۲/۰۶

شماری از شهروندان افغانستان به دلیل ترس از ضبط دارایی‌های‌شان و برای حفظ آن، به خرید ارزهای دیجیتال روی آورده اند. به گزارش شبکه خبری بلومبرگ، اکثر خریداران ترجیح می‌دهند که به جای خرید بیت‌کوین، ارزهای باثبات‌تر را بخرند تا از ضرر ناشی از نوسانات بازار در امان باشند.

حبیب‌الله تیموری، مالک شرکت میهن کریپتو، جایی که در هرات خدمات خرید ارز دیجیتال را به مشتریان عرضه می‌کند، می‌گوید که ۶ شرکت در افغانستان خرید این ارز را تسهیل می‌کند و از این میان چهار شرکت در هرات فعالیت دارند.

به گفته تیموری تقاضا برای خرید ارز دیجیتال بالا است. او به بلومبرگ گفت: «در گذشته وقتی چنین بحرانی پیش می‌آمد، مردم پول نقد و جواهرات‌شان را یا گور می‌کردند یا این که به داخل بالش‌های‌شان نگه می‌داشتند، اکنون به خرید ارزهای دیجیتال روی آورده اند.»

ناصرعلی، مالک یک رهنمای معاملات در شهر هرات، ابتدا در ماه اکتبر از صرافی میهن بازدید کرد و برای یک جلسه آموزشی ۴۵ دقیقه‌ای ارزهای دیجیتال ۱۵۰ افغانی پرداخت و سپس در بایننس (Binance)، بزرگترین اپلیکشن خرید و فروش ارز دیجیتال، یک حساب باز کرد.

ناصر علی ۲۶ ساله، پس از نشرخبرهایی مبنی بر بازرسی خانه‌ها از سوی طالبان، نگران بود که این گروه به دنبال مصادره دارایی‌های او باشد.

او در ماه نوامبر ۳۰ هزار دالر پول ذخیره‌اش را گرفت و آن را Tether، بزرگترین استیبل‌کوین یا ارز دیجیتال خرید. میهن کریپتو به او کمک کرد تا این معامله را انجام دهد.

ناصر علی گفت: «کاش زودتر، قبل از تسلط طالبان، درباره ارزهای دیجیتال می‌دانستم.»

الکس زردن، اتشه اقتصادی پیشین امریکا در افغانستان می‌گوید که تسلط طالبان پیامدهای ناگواری برای مردم افغانستان داشته است. به گفته او جای تعجب نیست که مردم از دارایی‌های دیجیتال به عنوان راهی برای کاهش دخالت این گروه در امور اقتصادی خود استفاده می‌کنند.

با آن که بازگشت طالبان، دشواری‌های زیادی برای مردم خلق کرده است، اما برای تیموری سودآور بوده است.

تیموری می‌گوید که تا هفته ۴۰۰ هزار دالر برای مشتریانش ارز دیجیتال خرید و فروش می‌کند. صرافی میهن از تمام مشتریان خود حدود ۱.۵ درصد کمیشن در بدل عرضه خدمات خرید ارز دیجیتال می‌گیرد.

در حالی که بازگشت طالبان کاروبار تیموری را تقویت کرده است، اما خطراتی نیز در پیش پای تجارت او قرار دارد.

گروه طالبان به علت فشار تحریم‌های گسترده غرب احتمالا به استفاده از ارزهای دیجیتال روی بیاورند که با آن دور زدن تحریم های بین المللی کاری سهل‌تر است.

اما سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در دوحه در مصاحبه‌ای با بلومبرگ در ماه فبروری گفت که اقتصاددانان و علمای مذهبی باید بررسی کنند که آیا توکن‌های دیجیتالی در بانکداری اسلامی مجاز اند یا خیر.

در ماه نوامبر، شورای رهبران مذهبی اندونیزیا اعلام کرد که ارزهای دیجیتال برای مسلمانان ممنوع است، زیرا به گفته این شورا، ارز مذکور غیرمطمئن، توام با شرط بندی و آسیب است.

حبیب الله تیموری که کاروبارش با تجارت ارز دیجیتال رونق بیشتر گرفته است، اما باور دارد که او با این کار اقتصاد افغانستان را کمک می کند.

تیموری می‌گوید: «ما نباید برای طالبان مضر تلقی شویم. ما به نجات اقتصاد کشور از سقوط کمک می‌کنیم. طالبان باید این را درک کنند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
سپړنه

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.