

طالبان با تجلیل از ۸ ثور میگوید که امیدوار اند کشورهای متجاوز درسهای زیادی برای آینده آموخته باشند و دیگر راه دشمنی با مردم افغانستان را در پیش نگیرند.
در عین حال جبهه مقاومت ملی میگوید که «مردم دیروز در برابر تجاوز سرخ ایستادند و امروز در برابر تجاوز سیاه سکوت نخواهند کرد.»
طالبان امروز با برگزاری محفلی، از ۸ ثور، سالروز پیروزی مجاهدین بر ارتش شوری تجلیل کرد. در اعلامیه رسمی این گروه آمده است: «هنوز هم حس آزادیخواهی در بین افغانها با تمام نیرو وجود دارد و آنها اراده محکم و تعهد قوی برای دفاع از دین و کشورشان دارند.»
اعلامیه میافزاید که طالبان اراده تجاوز بر حریم هیچ کشوری را ندارد و از سایر کشورها نیز «امید احترام متقابل و زندگی در سایه امن» را دارد.
در این اعلامیهای که از صفحه توییتر ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان نشر شد، آمده است که «کمونیستها» ۴۴ سال قبل به تاریخ ۷ ثور دست به کودتا زدند و این کودتا «سرآغاز بدبختیها، مصائب و فجایع زیادی در کشور شد.»
طالبان در این اعلامیه از دوره حکومت حزب دموکراتیک افغانستان به عنوان «دوره سیاه ۷ ثور» یاد کرده و ۸ ثور را «روز آزادی کشور» دانسته است.
اعلامیه، ۸ ثور را نتیجه قربانیهای ملت و روز پیروزی، آزادی و نجات افغانها خوانده و گفته است: «امارت اسلامی در حالی که کودتا و دوره سیاه هفت ثور را تقبیح مینماید، پیروزی هشت ثور را تجلیل نموده و آن را روز آزادی کشور میداند.»
طالبان همچنین گفته است که سعی میکند «تمامی آرمانهای جهادهای افغانها را برآورده ساخته و زمینه خوبی را برای آبادی و رفاه افغانستان در زیر چتر نظام اسلامی مساعد سازد.»
در همین حال، جبهه مقاوت ملی افغانستان در پیامی که به مناسبت ۸ ثور منتشر کرده، بر ایستادگی در مقابل طالبان تأکید کرده و این گروه را "متجاز" خوانده است.
در اعلامیه این جبهه آمده است: «جبهه مقاومت ملی را عقیده بر آن است که تجاوز، اشغال، ظلم و بیعدالتی از هر آدرس و رسمی که باشد مذموم و در خور نکوهش است و با پرداخت هر قیمتی باید در برابر آن ایستاد.»
جبهه مقاومت که رهبری آن را احمد مسعود به عهده دارد میگوید «چنانکه مردم ما دیروز در برابر تجاوز سرخ ایستادند، امروز در برابر تجاوز سیاه هرگز سکوت نخواهند کرد.»
این جبهه میافزاید که با «الهام از مجاهدان ایثارگر بخاطر پاسداری از عقیده، استقلال و آزادی کشور، یکبار دیگر به ایستادگی بر ضد گروه مزدور طالبان تأکید میورزد.»
علاوه بر طالبان و جبهه مقاومت ملی سیاسیون افغانستان نیز به مناسبت ۷ و ۸ اعلامیههایی صادر کردهاند.
کاربران شبکههای اجتماعی نیز دوباره در مورد وقایع تاریخی مربوط به این دو روز با همدیگر به تبادل نظر پرداختهاند.
۷ ثور برای مردم افغانستان یادآور کودتایی به رهبری حزب دموکراتیک خلق افغانستان است که در سال ۱۳۵۷ اتفاق افتاد و حکومت محمد داوود خان، نخستین رئیسجمهور افغانستان را سرنگون کرد.
محمد داوودخان و خانوادهاش در اثر این کودتا در ارگ ریاستجمهوری کشته شدند. پس از چهارده سال حکمرانی در افغانستان، سرانجام حکومت مورد حمایت شوری که آخرین رئیس دولت آن داکتر نجیب بود، فروپاشید.
خبر استعفای داکتر نجیب شب ۸ ثور سال ۱۳۷۱ منتشر شد. از همین رو، هشتم ثور در افغانستان به عنوان سالروز پیروزی مجاهدین تجلیل میشود.
احزاب جهادی پس از فروپاشی دولت داکتر نجیب موفق نشدند یک دولت فراگیر در افغانستان ایجاد کنند.
افغانستان پس از ۸ ثور وارد یک جنگ شدید داخلی شد. نهادهای حقوق بشری تخمین زدهاند که تنها در کابل در جریان این نبردهای خونین حدود ۷۰ هزار انسان کشته شدهاند.