سرویس جهانی بیبیسی به نقل از این فرمانده سابق ارتش بریتانیا گفت که صدها نفری که واجد شرایط آمدن به بریتانیا بودند، هنوز در افغانستان به گونه مخفی زندگی میکنند.
وزارت دفاع بریتانیا قبلا گفته بود که تا کنون بیش از ۹ هزار افغانی که با این کشور کار کرده و افراد وابسته به آنها در بریتانیا جابجا شدهاند.
وزارت داخله بریتانیا نیز قبلاً گفته بود که برای ۲۰ هزار شهروند افغانستان مسیر امنی برای اسکان مجدد در بریتانیا فراهم خواهد شد.
اکنون جنرال مک کول میگوید میخواهد مستقیماً به نخستوزیر بوریس جانسون بگوید: "ما متعهد شدیم که از این افراد مراقبت کنیم، شما تعهد دادید. به تعهدتان عمل نمیکنید. سیستمی را ایجاد کنید که تعهدتانرا عملی سازد. این یک وضعیت وحشتناک است."
صدها هزار نفر پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در سال ۲۰۲۱ مجبور به فرار از کشورشان شدند.
این گروه ستیزهجو، کابل را در ۱۵ اگست تحت تصرف خود درآوردند. سقوط کابل نگرانیهایی را در مورد امنیت شهروندان افغان که در بیست سال گذشته برای دولتها، موسسات خیریه یا شرکتهای غربی کار میکردند، برانگیخت.
ژنرال مک کول به سرویس جهانی بیبیسی گفت که او معتقد است "صدها افغانی که واجد شرایط آمدن به بریتانیا از طریق طرحهای اسکان مجدد بودند، به دلیل ترس از کشته شدن بخاطر کاری که با دولت بریتانیا کردهاند، از طالبان پنهان شدهاند."
این جنرال بازنشسته، در سال ۲۰۰۱ نماینده ویژه سابق بریتانیا در افغانستان بود. او از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ به عنوان معاون فرمانده عالی ائتلاف ناتو در اروپا کار کرده است.
در ماه سپتامبر پارسال، دولت بریتانیا از پناهجویان افغان که تازه به آن کشور رسیده بودند به گرمی استقبال کرد. مقامات در آن زمان به پناهجویان تعهد دادند که امکانات لازم بهداشتی و آموزشی برای آنها فراهم خواهد کرد و نیازمندیهای آنها را در زمینه اشتغال و مسکن برای ادغام کامل در جامعه بریتانیا برآورده خواهد کرد.
در آن زمان، نخست وزیر گفت: "ما بدهی بسیار زیادی به کسانی داریم که با نیروهای مسلح در افغانستان کار کردند و من مصمم هستم که از آنها و خانوادههایشان حمایت لازم را برای بازسازی زندگی خود در اینجا در بریتانیا انجام دهیم."