احتمال برگزاری لویه جرگه؛ طالبان می‌گویند برای بازگشت سیاسیون به کشور تصمیم‌هایی گرفته‌اند

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۲/۲۱

طالبان اعلام کرده‌اند که در مورد بازگشت سیاسیون افغانستان به کشور تصمیم‌های جدیدی گرفته‌اند.

هنوز مشخص نیست که جزئیات این تصمیم‌ها چیست، اما سخنگوی این گروه پیش از این از احتمال برگزاری "مجمع افغان‌ها" برای بحث روی مسایل افغانستان خبر داده بود.

گمانه‌زنی‌ها در فضای سیاسی افغانستان این است که منظور طالبان از "مجمع افغان‌ها" همان لویه جرگه‌ای است که پیش از این شماری از سیاسیون به شمول حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین کشور برگزاری آنرا به این گروه پیشنهاد داده بودند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان پیش از این به رسانه‌ها گفته بود: "ما هنوز نامی بر آن نمی‌گذاریم؛ که نامش چه خواهد بود ولی یک مجمع افغان‌ها جور خواهد شد و بالای مسایل بحث خواهد کرد."

حسن کاظمی‌قمی، نماینده ویژه رییس جمهور ایران در امور افغانستان نیز قبلاً در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت که "طالبان به دنبال برگزاری لویه جرگه است"

آقای قمی تصریح کرده بود که بخشی از گفتگوها در کابل دنبال می‌شود و یک بحثی هم برای تشکیل اجلاس لویه جرگه مطرح می‌شود. "الان طالبان دارد این را مطرح می‌کند. گفتگوهایی نیز با اطراف انجام می‌دهند که رهبران سیاسی برای گفتگو به کابل برگردند و در امان هستند."

مقامات طالبان امروز با توماس نیکلسون، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان نیز دیدار و گفتگو کرده بودند.

سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله طالبان در دیدار با آقای نکلسن گفته است کشورهای جهان نباید از هیچ گروه مسلحی در افغانستان حمایت کند.

باختر، خبرگزاری دولتی تحت کنترول طالبان روز چهارشنبه خبر داد که اعضای کمیسیون سیاسی طالبان، امروز برای نخستین بار در قصر سپیدار تشکیل جلسه دادند و پس از بحث و تبادل نظر، درباره تماس با "شخصیت‌‌های افغان" و زمینه‌سازی برای بازگشت آن‌ها به افغانستان، تصمیماتی گرفتند.

کمیسیون سیاسی طالبان ماه حوت سال ۱۴۰۰ تشکیل شد. گفته شده هدف این کمیسیون برگزاری مذاکرات سیاسی با چهره‌های سیاسی مخالف است که بیشترشان پس از سقوط کابل در ماه آگست ۲۰۲۱ از کشور خارج شدند.

ریاست این کمیسیون بر عهده شهاب‌الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم طالبان است، اما جلسه امروز به ریاست مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیس‌الوزرای طالبان بود.

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه، خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، ‏ملا عبدا‌لحق وثیق، رییس عمومی استخبارات، انس حقانی و محمد خالد حنفی، سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر از دیگر مقامات طالبان بودند که در جلسه امروز حضور داشتند.

حنیف اتمر، وزیر خارجه‌ حکومت پیشین قبلا از این کمیسیون خواسته بود که "مرامش باید بازگشت به نظام متکی بر اراده ملت باشد، نه دل‌آسایی از سیاسیون."

با گذشت حدود ۹ ماه از ورود طالبان به کابل هنوز این گروه قادر نشده مشروعیت داخلی و جهانی را به دست آورد.

هنوز هیچ کشوری در جهان کابینه سرپرست معرفی شده توسط این گروه را به رسمیت نشناخته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
دیدگاه
خبرها
گفت‌وگوی ویژه

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.