

وزیران خارجه هفت کشور صنعتی جهان در نشست سالانه خود بر ارایه کمکهای تسلیحاتی بیشتر به اوکراین و رسیدگی به بحران غذایی تاکید کردند.
آلمان این نشست را «نشانه قوی اتحاد» برای انزوای جهانی روسیه خواند و بریتانیا هم از تحریمهای تازه علیه شبکه مالی نزدیکان ولادیمیر پوتین خبر داد.
منابع دیپلماتیک میگویند که هدف این نشست، سازماندهی بهتر گروه ۷ برای دریافت پاسخهای سریع و کارآمد به بحران غذایی است.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این نشست از کمکهای نظامی به ارزش ۵۰۰ میلیون یورو به اوکرابن خبر داد. او ابراز اطمینان کرد که این اتحادیه با تحریم نفت روسیه موافقت خواهد کرد.
آقای بورل گفت که رئیسجمهور روسیه هیچ قصدی برای توقف جنگ ندارد. او افزود که کمکهای نظامی جدید اتحادیه اروپا به اوکراین شامل سلاحهای سنگینی مانند تانک و توپخانه خواهد بود.
جوزپ بورل گفت: «با تحریمهای اقتصادی و ادامه انزوای بینالمللی روسیه و مقابله با اطلاعات نادرست، فشار بیشتری بر روسیه وارد خواهد شد.»
در همین حال لیز تراس، وزیر امور خارجه بریتانیا، تحریمهای جدیدی علیه شبکه مالی و حلقه نزدیک ولادیمیر پوتین، از جمله همسر سابق او اعلام کرد و همچنین خواستار افزایش عرضه تسلیحات به اوکراین شد.
در این نشست سالانه که تا روز شنبه ادامه دارد، دیپلماتهای ارشد بریتانیا، کانادا، آلمان، فرانسه، ایتالیا، جاپان، ایالات متحده و اتحادیه اروپا اشتراک دارند.
این نشست که وزرای خارجه اوکراین و مولداوی نیز در آن شرکت دارند، همچنین به نگرانیهای مربوط به امنیت غذایی و نگرانی از سرایت جنگ به مولداوی نیز بحث شد.
وزیر خارجه مولداوی در مصاحبهای به رویترز گفت که برخی از نیروها در منطقه جداییطلب ترانسدنستریا به دنبال بیثباتی هستند اما دولت او میخواهد این موضوع را از طریق دیپلماسی حل کند.
آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان گفت که مذاکرات گروه ۷ تلاشهای روسیه برای تقسیم جهان بر سر اوکراین را به چالش میکشد.
دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین در حاشیه این نشست در گفتوگو با خبرنگاران، خواستار اعمال تحریمهای نفتی شد و گفت که پوتین در صورت عدم موفقیت این پیشنهاد جشن خواهد گرفت. هنگری همسایه اوکراین با این طرح مخالفت کرده است.
او گفت: «ما در بحث آنها دخالت نمیکنیم، اما این لحظه حساسی است که خواهیم دید آیا اتحاد اتحادیه اروپا ادامه خواهد یافت یا شکسته خواهد شد.»
آقای کولبا از متحدان اوکراین خواست تا داراییهای روسیه را برای تامین مالی بازسازی اوکراین مصادره کنند. این پیشنهاد توسط کریستین لیندنر، وزیر دارایی آلمان در مصاحبهای که هفتهنامه آلمانی اشپیگل روز جمعه منتشر کرد، مورد حمایت قرار گرفت.
جنگ در اوکراین قیمتهای جهانی غلات، روغن، تیل و کود کیمیاوی را افزایش داده است و سازمان ملل هشدار داده که افزایش قیمتها باعث تشدید بحران غذایی بهویژه در آفریقا میشود.
تهاجم روسیه باعث اختلال در کشتیرانی در دریای سیاه شده است که مسیر اصلی غلات و سایر کالاها است.
آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان گفت: «در حال حاضر ۲۵ میلیون تن مواد غذایی در بندر اودسای اوکراین مسدود شده است.»
همچنین جنگ اوکراین کشورهای آسیبپذیری را که به کمکهای غذایی سازمانهای بشری وابستگی شدید دارند با خطر جدی مواجه کرده است.