محبوبه سراج: هر ثانیه ممکن است آنها بیایند و ما را بکشند

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۲/۲۸

محبوبه سراج، فعال حقوق زنان در گفتگو با سی‌ان‌ان می‌گوید که زندگی زنان و دختران افغانستان زیر حاکمیت طالبان "به شدت وخیم" است.

او از فضای رعب و وحشتی که در افغانستان حاکم است روایت کرد و گفت: "ما هر لحظه ممکن است بمیریم. هر لحظه‌ای آنها می‌توانند بیایند و ما را بکشند."

کریستین امانپور، خبرنگار سی‌ان‌ان به دنبال مصاحبه با سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله طالبان سراغ محبوبه سراج رفته و دیدگاه او را در مورد طالبان پرسیده است.

محبوبه سراج در جریان گفتگویش با امانپور گفت: "زنان و دختران افغانستان در حاکمیت طالبان افسرده و ناامید هستند."

او از طالبان پرسید: "فرق بین زن و مرد چیست؟" او همچنین پرسید: "زنان افغانستان چه گناهی کرده‌اند؟ چرا آنها حق حیات ندارند، چرا. چرا آنها نمی‌توانند ار کنندغ. لطفا کسی به من پاسخ بگوید."ا بخورند. چرا؟ آنها نمی‌توانند به مکتب بروند. چرا؟ آنها نمی‌

او در آغاز صحبت‌هایش گفت تفاوت بین موقعیت زنان و مردان در افغانستان همچون تفاوت بین شب و روز است.

قبلا گفتگوی امانپور با سراج حقانی با واکنش گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی در افغانستان مواجه شده بود.

بسیاری او را به تلاش برای "سفیدنمایی" طالبان متهم کرده بودند. شماری هم گفته بودند از او توقع داشتند پرسش‌های جدی‌تری در برابر "رهبر شبکه مخوف حقانی" مطرح کند و حرفه‌ای‌تر ظاهر شود.

برخی منتقدان هم نوشته بودند که خبرنگار سی‌ان‌ان حتی برای یکبار در این مصاحبه تلاش نکرد سرپرست وزارت داخله طالبان را به چالش بکشد.

محبوبه سراج نیز در گفتگویش با سی‌ان‌ان به این مصاحبه اشاره کرد. او گفت سراج‌الدین حقانی می‌گوید که بین نیروهای بین‌المللی و طالبان اعتماد وجود ندارد. او تصریح کرد که این بی‌اعتمادی بین زنان افغانستان و طالبان نیز وجود دارد.

او گفت زنان افغانستان به طالبان اعتماد ندارند و از آنها هراس دارند. چرا که "هر ثانیه ممکن است ما بمیریم." هر لحظه "آنها می‌توانند بیاید و ما را بکشند."

به گفته محبوبه سراج: "جمعیت بزرگی از زنان افغانستان بخاطر ایستادن، صحبت کردن، کار کردن و هر چیزی ممکن است بمیرند. چرا که آنها به غذا دسترسی ندارند. کودکان ما هر لحظه می‌میرند. دختران جوان ما از استرس هر لحظه می‌میرند. به همین دلیل ما به طالبان اعتماد نداریم چرا که آنها نمی‌خواهند با ما گپ بزنند."

خانم امانپور که به کابل سفر کرده، در برخی از گزارش‌هایش به وضعیت زندگی زنان افغانستان زیر حاکمیت طالبان پرداخته است.

او در صفحه توییتر خود نوشته زنانی را دیده که برای سیر کردن شکم کودکان خود تقلا می‌کنند.

تحقیقات صندوق نجات کودکان سازمان ملل نشان می‌دهد که نزدیک به ده میلیون کودک در افغانستان هر روز گرسنه می‌مانند.

در حکومت طالبان بسیاری از زنان، به ویژه کسانی که سرپرست خانواده خود را از دست داده‌اند، بیکار شده‌اند.

هنگامی که طالبان در اگست ۲۰۲۱ وارد کابل شدند، سراج به افغانستان بازگشت و قول داد در این کشور بماند تا از حقوق زنان دفاع کند.

بعدا نام او در فهرست ۱۰۰ فرد تأثیرگذار در جهان مجله تایم در سال ۲۰۲۱ قرار گرفت.

محبوبه سراج بعد از تسلط طالبان به کابل از شمار کسانی بود که معتقد بودند که می‌توان مشکلات با طالبان را از راه گفتگو و تفاهم حل کرد.

این فعال حقوق زنان در آخرین گفتگویش نیز از طالبان خواست با زنان افغانستان گفتگو کنند. او گفت می‌خواهد صدای زنانی باشد که کسی آواز آنها را نمی‌شنود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
گفت‌وگوی ویژه
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.