لانگوار ژورنال: یک شبهنظامی تاجیک متحد القاعده فرمانده طالبان در شمال افغانستان است
نشریه لانگوار ژورنال گزارش میدهد که مهدی ارسلان، فرمانده گروه شبه نظامی جماعت انصارالله تاجیکستان، مسئولیت کنترول پنج ولسوالی در بدخشان را در دست دارد. قاری فصیحالدین، لویدرستیز طالبان، ظاهراً در بهار و تابستان سال گذشته این مسئولیت را به او داده بود.
در روزهای اخیر مهدی ارسلان در فیسبوک خود ویدیوهایی از جنگجویان جماعت انصارالله یا نیروهای «طالبان تاجیک» را منتشر کرده است که در امتداد مرز افغانستان-تاجیکستان در ولسوالیهای کوفآب، خواهان، مایمی، نسی و شکی بدخشان فعالیت میکنند.
محمد شریفاف ملقب به ارسلان، زاده دره رشت در شرق تاجیکستان است. او سال ۲۰۱۴ به جماعت انصارالله پیوست که با القاعده پیوند دارد.
پیش از این که به مقام رهبری این سازمان تروریستی و فرماندهی در بدخشان برسد، مسئولیت سربازگیری برای این سازمان را داشت. او را «خطرناک و بیرحم» توصیف میکنند.
در گزارش لانگوار ژورنال آمده است که در جولای ۲۰۲۱، طالبان حفاظت از پنج ولسوالی بدخشان را به مهدی ارسلان سپردند.
مقامات تاجیکستانی تخمین میزنند که ارسلان فرماندهی ۲۰۰ جنگجوی تاجیک را در بدخشان به عهده دارد.
گزارشهای امنیتی تاجیکستان در سپتامبر ۲۰۲۱ نشان میداد که ارسلان در حال برنامهریزی عملیات علیه تاجیکستان است. پس از سقوط کابل، ظاهراً ارسلان با رهبران طالبان در پایتخت برای راهنمایی این عملیات مشوره کرده بود.
جماعت انصارالله، یک سازمان تروریستی مرتبط با القاعده است که در ۲۰۰۶ بهعنوان شاخهای از جنبش اسلامی ازبکستان با محوریت تاجیکستان ظهور کرد.
این گروه با بمبگذاری انتحاری در خجند، مرکز ولایت سغد تاجیکستان در سپتامبر ۲۰۱۰ به شهرت رسید.
در آن بمبگذاری که مقر اداره پولیس را هدف قرار داد، ۳ تن کشته و ۲۵ تن دیگر زخمی شدند. مقامات محلی گفتند که بمبگذار در اردوگاههای القاعده در مناطق قبایلی پاکستان آموزش دیده بود.
حکومت تاجیکستان در سال ۲۰۱۲ فعالیت جماعت انصارالله را به عنوان یک تشکل افراطی ممنوع کرد.
ملا امرالدین طبروف، رهبر جماعت انصارالله در سال ۲۰۱۵ توسط نیروهای امنیتی افغان در شمال افغانستان کشته شد. با آنهم این گروه که از حمایت جنبش اسلامی ازبکستان و طالبان برخودار است به حضور خود در افغانستان ادامه داد.
همکاری آشکار میان طالبان و جماعت انصارالله با ادعاهای طالبان مبنی بر اینکه آنان به جنگجویان خارجی پناه نمیدهند، در تناقض قرار دارد.