ادامه قاچاق غله به پاکستان؛ قیمت گندم در بازار هلمند بیش از دو برابر شده است

شنبه ۱۴۰۱/۰۳/۰۷

همزمان با ادامه شکایت باشندگان ولایت‌های جنوبی افغانستان از قاچاق گندم به پاکستان، قیمت این غله در بازار شهر لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند از دو برابر بیشتر شده است.

در همین حال وزارت زراعت طالبان اعلام کرده است که افغانستان به صورت فوری به بیش از دو میلیون تن گندم نیاز دارد.

منابع از ولایت‌های جنوبی افغانستان می‌گویند قاچاق گندم از مسیر شهر بهرام‌چه ولایت هلمند و بندر سپین بولدک ولایت قندهار به پاکستان ادامه دارد.

یک منبع محلی به افغانستان انترنیشنال گفت که قاچاق‌بران، نامه‌های رسمی مقامات طالبان را به گمرک نشان می‌دهد که در ان گفته شده "گندم را برای استفاده خانواده‌های مقامات طالبان" به آنطرف مرز انتقال می‌دهند.

این در حالی است که باشندگان شهر لشکرگاه به افغانستان اینترنشنال می‌گویند قیمت گندم در بازار این شهر بیش از دو برابر شده است.

پارسال قیمت چهار و نیم کیلو گندم در "مندوی" شهر لشکرگاه ولایت هلمند ۱۲۰ افغانی بود، اما در روزهای گذشته بهای همین مقدار گندم در این بازار به ۲۷۰ افغانی رسیده است.

در آخرین روزهای ماه ثور، به دنبال نشر ویدیوهایی از لاری‌های باربری که در مرز پاکستان توقف کرده بودند، فعالان مدنی قندهار و هلمند از بازرگانان و طالبان خواستند جلو قاچاق گندم به پاکستان را بگیرند.

به دنبال نشر این تقاضاها ملا هدایت‌الله بدری، سرپرست وزارت مالیه طالبان با انتشار یک فایل صوتی از همه گمرک‌های افغانستان خواست که جلو قاچاق گندم از مسیرهای رسمی و قاچاقی به خارج از کشور را بگیرند.

او در این نوار صوتی گفته بود: "به همه توصیه می‌کنم که اجازه ندهند یک دانه گندم هم به خارج از کشور منتقل شود."

اکنون احمد ولی حقمل، سخنگوی وزارت مالیه طالبان در تماس به افغانستان انترنیشنال ادعاها در مورد قاچاق گندم به پاکستان را رد کرد و گفت: "بعد از مکتوب وزارت مالیه یک دانه گندم هم از بندرها یا راه سرحدی به خارج از کشور قاچاق نشده است."

با این حال فعالان مدنی ولایت‌های جنوبی در شبکه‌های اجتماعی از ادامه یافتن قاچاق گندم به پاکستان ابراز نگرانی کرده‌اند.

جواد داوری، فعال مدنی از ولایت قندهار روز شنبه، ۷ جوزا در صفحه فیسبوکش عکس یک لاری مملو از گندم را نشر کرده و گفته از رانندگان موترهای باربری می‌خواهد در زمینه قاچاق گندم به خارج از کشور همکاری نکنند.

نگرانی‌های باشندگان جنوب کشور از قاچاق گندم در حالی اوج گرفته است که بحران غذایی ناشی از جنگ اوکراین، بدل به یک معضل جدی جهانی شده است.

هند به عنوان بزرگترین صادرکننده گندم در جهان، دو هفته پیش صادرات گندم به خارج از این کشور را ممنوع اعلام کرد. گزارش‌ها نشان می‌دهد که بازارهای جهانی به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین زیر فشار شدید قرار دارد.

بر اساس آمار رسمی، افغانستان سالانه حدود هفت میلیون تن گندم نیاز دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
بحث روز
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.