طالبان در ماه حمل فرمان ممنوعیت کشت خشخاش را در کشور صادر کرد.
ملا عبدالحق آخند، معاون وزارت داخله طالبان در امور مبارزه با مواد مخدر، در لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند، به اسوشیتدپرس گفت که اگر کسی این ممنوعیت را نقض کند، «بر اساس قوانین شریعت در دادگاههای مربوطه دستگیر و محاکمه خواهد شد.»
این کارزار در حالی صورت میگیرد که اقتصاد افغانستان دچار افت و رکود شده است، به خصوص که پس از تسلط طالبان، کمکهای مالی بین المللی نیز قطع شده است.
بنا به گزارش سازمان ملل، اکثر مردم برای تامین غذا با مشکل مواجه اند و افغانستان از بدترین خشکسالی در سالهای اخیر رنج میبرد.
مزرعه خشخاش نور محمد در واشیر توسط تراکتورهای طالبان از بین رفت. او گفت که قطعه زمین او کوچک و فاقد آب است، بنابراین او نمیتواند با کشت محصولات کم سود زنده بماند.
روستاییان اغلب به امید برداشت حاصلات کوکنار برای خرید مواد اولیه مانند آرد، شکر، روغن پخت و پز و مواد سوختی، پول قرض میکنند.
نور محمد گفت: «اگر به ما اجازه کشت این محصول داده نشود، چیزی عایدمان نمیشود.»
یک سخنگوی وزارت داخله طالبان به اسوشیتدپرس گفت که کمپین محو کوکنار در سراسر کشور انجام خواهد شد. او گفت: «ما متعهد هستیم که کشت خشخاش را به صفر برسانیم.»
کشاورزان و کارگران روزمزدی که با فروش تریاک میتوانند بیش از ۳۰۰ دالر در ماه درآمد کسب کنند، در نبود کشت بدیلی که بتواند نیازمندیهای اقتصادی آنها را برطرف کنند بیشتر از همه آسیب میبینند.
در ۲۰ سال گذشته، ایالات متحده امریکا بیش از ۸ میلیارد دالر را برای از بین بردن تولید خشخاش در افغانستان هزینه کرد اما در عوض کشت این محصول به طور پیوسته افزایش یافت.
سال گذشته تولید خشخاش در افغانستان دو برابر این رقم بود.