او تأکید کرد که "دشمنان کوشش میکنند برتری طالبان را کمرنگ جلوه دهند و آنرا بدنام کنند."
سرپرست وزارت خارجه طالبان روز جمعه، ۱۳ جوزا در نشست سخنگویان این گروه در قصر مرمرین سخنرانی کرد.
او در این سخنرانی ادعاهایی را در مورد آنچه که او دستاوردهای ۹ ماهه طالبان در حوزه سیاست خارجی و داخلی میداند، مطرح کرد.
امیرخان متقی میگوید در طول تاریخ افغانستان نخستین باری بود که یک نظام مخالفان خود را مورد بخشش قرار میدهد.
این اظهارات همزمان با بازداشت و کشتار گسترده مخالفان طالبان منتشر میشوند. در ۹ ماه گذشته، رسانهها و نهادهای حقوق بشری گزارش دادهاند که طالبان از اعلام "عفو عمومی" به عنوان ابزاری برای به دام انداختن کارمندان دولت پیشین و مخالفان خود استفاده کرده و به کشتار و بازداشت گسترده آنها دست زدهاند.
سرپرست وزارت خارجه طالبان میگوید این گروه در برابر تمام جهان سیاست متوازن را انتخاب کرده که به همین دلیل، سفارتهای جهان در افغانستان باز شدند و نمایندگان این گروه در کشورهای دیگر قبول شدند.
به گفته امیرخان متقی طالبان با کشورهای همسایه روابط خوب دارد و با این کشورها در بخش تجارت و اقتصاد قراردادهای جدید بسته است.
تلاش امیرخان متقی برای نشان دادن "موفقیت" سیاست خارجی طالبان در حالی انجام شد که در میان اعضای این گروه نیز، برخی با اظهارات او موافق نیستند.
روز یکشنبه، اول جوزا امیرخان متقی صحبتهای مشابهی در مورد روابط نیک طالبان با جهان مطرح کرد. چیزی که با انتقاد معاون او، شیرمحمد عباس ستانکزی مواجه شد.
عباس استانکزی از سرپرست وزارت خارجه طالبان پرسید: اگر روابط طالبان با جهان خوب است، پس چرا کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد و سازمان همکاریهای اسلامی به طالبان داده نشده است.
هرچند سفارتخانههای شماری از کشورهای منطقه مشغول ارائه خدمات قونسولی در کابل هستند، هنوز هیچ یک از کشورهای اروپایی و ایالات متحده امریکا سفارت خود را در کابل باز نکرده است.
هیچ کشوری در جهان هنوز دولت سرپرست طالبان را به رسمیت نشناخته است.
بیش از ۲۵۹ روز میشود که طالبان مانع بازگشایی مکاتب دخترانه دوره ثانوی شدهاند. نهادهای حقوق بشری میگویند این گروه "محدودیتهای ظالمانه"ای را علیه زنان افغانستان وضع کرده و در حال گسترش آپارتاید جنسیتی در افغانستان هستند.
در بیش از ۹ ماه گذشته صدها رسانه و مرکز فرهنگی یکی از پی دیگری مسدود شده و براساس گزارش تازه رده بندی آزادی بیان در کشورهای مختلف جهان، افغانستان با ۳۵ درصد کاهش در نرخ آزادی بیان نسبت به سال گذشته در رده ۱۵۴ فهرست قرار گرفته است.
امیرخان متقی در نشست روز جمعه همچنین ادعا کرد که افغانستان با وجود مشکلات اقتصادی در زمستان، با قحطی روبرو نشد و نرخ مواد اولیه در مقایسه با بعضی از کشورهای همسایه در افغانستان ارزان است.
او گفت که قبل از پیروزی طالبان اقتصاد افغانستان در دست چند نفر بود. به گفته او یک باشنده یک ولسوالی، به مرکز ولایت و از ولایت به کابل رفته نمیتوانست، اما امروز بازرگانان در افغانستان آزادانه تجارت میکنند.
این اظهارات در حالی مطرح شده که نهادهای مددرسان بینالمللی از گرسنگی حاد در میان مردم افغانستان ابراز نگرانی کردهاند.
صندوق نجات کودکان روز دوشنبه، ۱۹ ثور اعلام کرد که نزدیک به ۱۰ میلیون کودک در افغانستان بهدلیل فروپاشی اقتصادی، تأثیرات جنگ اوکراین و خشکسالی مداوم هر روز گرسنه میمانند.