عارفالله در ماه اگست پارسال پس از آنکه پدرش به دست طالبان افتاد، از افغانستان فرار کرد.
پدر او در اردوی ملی افغانستان کار میکرد و از نیروهای آموزش دیده توسط نیروهای ناتو بود.
او میگوید در ۱۰ ماه گذشته در سفر بوده و قصد دارد در چند روز آینده با قایق از کانال مانش عبور کند تا به اقوام خود در بریتانیا بپیوندد.
عارفالله از اینکه به عنوان یک فرد زیر ۱۸ سال به تنهایی در سفر افتاده و حمایتی از او نشده، ابراز ناامیدی میکند.
عارف میگوید که در سرتاسر اروپا با پناهندگان اوکراینی همسن و سال خود مواجه شده که پیشنهاد ورود به مکتب دریافت کردند و مورد حمایت قرار گرفتند.
عارف گفت امیدوار است در بریتانیا فرصتی پیدا کند تا در رشته مهندسی نرمافزار آموزش ببیند.
او گفت: "من میخواهم ایلان ماسک بعدی باشم یا شرکتی مانند فیسبوک یا آمازون در بریتانیا راهاندازی کنم."
شماری از پناهجویان افغان در کمپهای شمال فرانسه در مصاحبه با گاردین از تصمیم دولت بریتانیا ابراز سردرگمی کردهاند.
گاردین نوشته است که به نظر میرسد برخی از این پناهجویان متقاعد شدهاند که این طرح برای پناهجویان اهل افغانستان یا کسانی که یکی از اعضای خانوادهشان در بریتانیا، زندگی میکند اعمال نخواهد شد.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا در ماه اپریل از توافقی با کشور افریقایی رواندا خبر داد که به موجب آن، پناهجویانی که وارد بریتانیا میشوند، به این کشور انتقال داده خواهند شد.
بریتانیا امیدوار است که با این طرح، جلو ورود صدها پناهجویی را بگیرد که عمدتا از فرانسه خود را به بریتانیا میرسانند.
با این حال گاردین نوشته است که شواهد کمی وجود دارد که طرح انتقال پناهجویان به رواندا، کسانی را که قصد دارند با قایق راهی بریتانیا شوند، از تصمیمشان بازدارد.
بر اساس آماری که هفته گذشته وزارت داخله بریتانیا منتشر کرد، رقم پناهجویان افغانستان که با قایقهای کوچک برای رسیدن به بریتانیا از کانال مانش عبور میکنند، امسال پنج برابر افزایش یافته است.
این روزنامه نوشته است شمار زیادی از افغانهایی که در کمپهای فرانسه زندگی میکنند، پناهجویانی هستند که پیش از سقوط کشورشان به دست طالبان، با سازمانهای بینالمللی کار میکردند.
بسیاری از این پناهجویان، با ارتش ملی افغانستان و سازمانهای اروپایی کار کردهاند، اما با این وجود به نظر نمیرسد که شامل طرح اسکان مجدد دولت بریتانیا شوند.
به همین دلیل است که آنها آماده شدهاند که سفر پر خطر را بپذیرند و با قایقهای کوچک خود را به خانوادههایشان در بریتانیا برسانند.
پناهجویانی که در کاله به سر میبرند در مصاحبه با گاردین این سوال را مطرح کردند که چرا پناهجویانی که از افغانستان، عراق، سوریه، سودان و اریتره فرار کردهاند، نسبت به کسانی که از جنگ در اوکراین فرار میکنند، کمتر مورد حمایت قرار میگیرند.
آنها میگویند در کاله، به پناهجویان اوکراینی غذا و اسکان رایگان ارائه میشود؛ در حالی که پناهجویان کشورهای دیگر در خیمههای اطراف شهر میخوابند.
بر اساس آمارهایی که از سوی وزارت داخله بریتانیا منتشر شده، در سه ماه اول سال جاری میلادی، ۱۰۹۴ نفر از افغانستان برای درخواست پناهندگی در بریتانیا از کانال مانش عبور کردهاند.
افغانها، بزرگترین گروه پناهجویانی را تشکیل میدهند که از مرزهای فرانسه خود را به بریتانیا میرسانند.