ریاست کوریای شمالی در نشست خلع سلاح سازمان ملل، با انتقاد کشورهای غربی مواجه شد

نماینده کوریای شمالی روز پنجشنبه، ۱۲ جوزا ریاست نشست خلع سلاح سازمان ملل را بر عهده گرفت. همزمان با این رویداد، کشورهای غربی از برنامه‌های هسته‌ای و موشکی پیونگ‌یانگ انتقاد کردند. پیش از این، در تابستان سال ۲۰۱۱ نیز کوریای شمالی ریاست این جلسه را به عهده گرفته بود.

نشست خلع سلاح سازمان ملل متشکل از ۶۵ کشور است و در هر دوره، بر اساس حروف الفبا یکی از کشورهای عضو ریاست این جلسه را به عهده می‌گیرد.

کوریای شمالی در یک دوره شش هفته‌ای رئیس نشست خلع سلاح سازمان ملل خواهد بود.

به نقل از اسوشیتدپرس، در جلسه روز پنجشنبه آماندا گوری، سفیر استرالیا بیانیه مشترک ۴۸ کشور به اضافه اتحادیه اروپا را خواند و در آن نگرانی‌های خود را در مورد توانایی‌ها و فعالیت‌های تسلیحات هسته‌ای و موشک‌های بالستیک کوریای شمالی، ابراز کرد.

سفیر استرالیا گفت کشورهایی که زیر این بیانیه امضا کرده، تصمیم گرفته‌اند که ریاست کوریای شمالی را تحریم نکنند اما در مورد "اقدامات بی‌پروایی" که اعتبار این نهاد را به شدت تضعیف می‌کند، "شدیدا نگران" هستند.

او گفت که مشارکت این کشورها در نشست به ریاست کوریای شمالی به معنای "رضایت ضمنی" آن‌ها با اقدامات کوریای شمالی و "نقض قطعنامه‌های متعدد شورای امنیت سازمان ملل" نیست.

نماینده فرانسه که به نمایندگی از اتحادیه اروپا سخنرانی می‌کرد، اعلام کرد که سطح نمایندگی خود را در جریان ریاست شش هفته‌ای کوریای شمالی تا اول جولای کاهش خواهد داد.

ریاست کوریای شمالی در نشست خلع سلاح سازمان ملل حامیانی هم داشت.

چین، نایجریا، پاکستان و روسیه از ریاست کوریای شمالی حمایت کردند.

ریاست این اجلاس تا حد زیادی یک پست نمادین و اداری است و به طور کلی بر رویکردهای ساختاری آن تأثیر نمی‌گذارد.

پارسال کوبا ریاست این اجلاس را بر عهده داشت.

هان تائه سونگ، نماینده کوریای شمالی در نشست روز پنجشنبه از کشورهای عضو خواست تا در جهت "صلح و امنیت" تلاش کنند.

او گفت کشورش تمایل دارد که با همه کشورهای عضو همکاری کنند.

هان تائه سونگ در پاسخ به انتقادهای کشورهای غربی گفت که این اظهارات چیزی فراتر از تکرار انتقادات قبلی این کشورها درباره رفتار کوریای شمالی نیست.