او در گفتگویی با خبرگزاری بریتانیایی پیای با انتقاد از این طرح گفت: «فقط یک مثال این است که افغانهایی که تحت طرح اسکان بریتانیا از دست طالبان فرار میکنند محافظت میشوند، در حالی که دیگر شهروندان این کشور [با همین خطر مواجه هستند] و از راههای دیگر وارد بریتانیا میشوند، به رواندا فرستاده میشوند.»
وزارت داخله بریتانیا کمتر از دو هفته پیش اعلام کرد که به "اولین گروه از مهاجران" ابلاغ شده که تا روز سهشنبه، ۲۴ جوزا به رواندا اعزام میشوند تا "زندگی خود را در امنیت بازسازی کنند."
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا در ماه اپریل از توافقی با کشور افریقایی رواندا خبر داد که به موجب آن، پناهجویانی که وارد بریتانیا میشوند، به این کشور انتقال داده خواهند شد.
بریتانیا امیدوار است که با این طرح جلو ورود صدها پناهجویی را بگیرد که عمدتا از فرانسه خود را به بریتانیا میرسانند.
پناهجویان رواندایی که در کشور خودشان به خطر مواجه هستند، از این سیاست مستثنی هستند.
وزارت داخله بریتانیا هرچند اخراج نخستین گروه از پناهجویان در روز سهشنبه را تأیید کرده، اما جزئیاتی در مورد هویت و ملیت این پناهجویان نداده است.
با این حال سازمان خیریه محافظت از کله Care for Calais اعلام کرده است که حدود ۳۵ سودانی، ۱۸ سوری، ۱۴ ایرانی، ۱۱ مصری، ۹ افغان و شماری دیگر از پناهجویان از دیگر کشورها روز سهشنبه اخراج خواهند شد.
سایر پناهجویان که در نخستین فهرست اخراج از بریتانیا قرار دارند عراقی، پاکستانی، آلبانیایی، الجزایری، چادی، اریترهای، ترک و ویتنامی هستند.
سازمان محافظت از کله در ماه گذشته آماری را منتشر کرده است که نشان میدهد افغانها تقریباً یک چهارم بخش مهاجرانی را تشکیل میدهند که در سه ماه اول سال ۲۰۲۲، خود را از طریق دریا به بریتانیا رساندهاند.
براساس قوانین جدید مهاجرتی بریتانیا هر کسی که از طریق سفرهای ناامن، خطرناک، غیر ضروری یا غیرقانونی وارد بریتانیا شود، میتواند با خطر اخراج روبرو شود.
در قوانین جدید بریتانیا آمده است که «کودکان مهاجر» از این اصل مستثنی شمرده میشوند.