گرمترین شهر روی زمین؛ زنان باردار در جیکبآباد پاکستان چطور با گرمای سوزان کنار میآیند؟
افزایش دما جیکبآباد، شهری در جنوب پاکستان را به گرمترین شهر روی زمین تبدل کرده است.
رویترز در گزارشی درباره تاثیر گرمایش زمین بر زنان باردار نوشته که مطالعات نشان میدهد به ازای هر ۱ درجه سانتیگراد افزایش دما، تعداد مردهزایی و زایمانهای زودرس حدود ۵ درصد افزایش مییابد.
این زنان در جنوب پاکستان و میلیونها نفر مانند آنها در سراسر جهان در برابر گرمایش شدید ناشی از تغییرات آب و هوایی قرار دارند.
بر اساس تجزیه و تحلیل ۷۰ مطالعه انجام شده از اواسط دهه ۱۹۹۰ در مورد این موضوع، زنان باردار که برای مدت طولانی در معرض گرما قرار می گیرند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به عوارض هستند.
بر اساس این تحلیلها که توسط چندین موسسه تحقیقاتی در سطح جهان انجام شد و در سپتامبر ۲۰۲۰ در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شد، به ازای هر ۱ درجه سانتیگراد افزایش دما، تعداد مردهزایی و زایمانهای زودرس حدود ۵ درصد افزایش مییابد.
بر اساس مصاحبه با بیش از دوازده زن ساکن در منطقه جیکبآباد و همچنین شماری کارشناس توسعه و حقوق بشر، زنان به ویژه در برابر افزایش درجه حرارت در کشورهای فقیر در خط مقدم تغییرات آب و هوایی آسیب پذیر هستند، زیرا بسیاری از آنها چاره ای جز کار در دوران بارداری خود و بلافاصله پس از زایمان ندارند.
عامل دیگری که خطرات را بیشتر میکند این است که زنان در پاکستان و بسیاری کشورهای دیگر، معمولاً غذای خانواده را روی اجاقهای داغ یا آتشهای باز، آنهم اغلب در اتاقهای تنگ و بدون تهویه یا خنککننده میپزند.
زنان باردار در جیکبآباد
سوناری زن باردار در مزرعهای زیر آفتاب سوزان زندگی میکند. او میگوید:"وقتی هوا در حال گرم شدن است و ما بارداریم، احساس میکنیم که تحت فشاریم."
همسایه ۱۷ سالهاش وادیری که چند هفته پیش زایمان کرده است، درگرمای بیشتر از۵۰ درجه سانتی گراد دوباره به کار برگشته است ونوزادش را روی پتوی زیر سایه میگذارد که اگر گریه کرد برایش غذا دهد.
دهها خانم در جیکب آباد گفتهاند آنان انتخاب دیگر ندارند ، باید هم در زمان بارداری کار کنند و هم بعد زایمان به زودی سر کار برگردند.
سوناری و وادیری در کنار حدود ده ها زن دیگر که چند نفر از آن ها باردار هستند، در مزارع خربزه در حدود ۱۰ کیلومتری مرکز جیکبآباد کار میکنند.
آن ها هر روز ساعت ۶ صبح به کار میروند و پس استراحت کوتاه بعد از ظهر برای کارهای خانه و آشپزی مصروف میشوند تا این که دوباره به کار زیر آفتاب سوزان برمیگردند.
لیزا خان یک امدادگر در مورد وضعیت این زنان که در منطقه سند در مرز هند و پاکستان زندگی میکند، به رویترز گفته است:" احساس می کند که هیچ کسی آنها را نمی بیند، هیچ کسی به آنها اهمیت نمی دهد."
به دلیل شدت گرما در این مطنقه شوخی رایجی است که گفته میشود:"اگر به جهنم برویم پتو می گیریم."
جنوب آسیا در ماه های اخیر دچار دمای گرمای شدید زودرس شده است.
مقامهای پاکستان چندی پیش اعلام کرد که برای اولین بار طی چند دهه، پاکستان بدون فصل بهار از زمستان به تابستان رفته است.
در برخی مناطق هند هم گرمای "بیسابقه در ۱۲۲ سال اخیر" باعث بسته شدن مکتبها شده است.