• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

مکرون اکثریت مطلق را در پارلمان فرانسه از دست داد

۳۰ جوزا ۱۴۰۱، ۰۳:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)

در حالی که حدود دو ماه از دور دوم ریاست جمهوری امانوئل مکرون در فرانسه می‌گذرد، ائتلاف احزاب حامی او اکثریت مطلق را در پارلمان این کشور از دست داد. به این ترتیب، دو ائتلاف رقیب مکرون، چپگرایان و راست افراطی، کرسی‌های بیشتری را نسبت به قبل به دست آوردند.

انتخابات پارلمانی فرانسه روز یکشنبه ۲۹ جوزا در این کشور برگزار شد و نتایج اولیه آن به تدریج در حال انتشار است.

بر اساس نتایجی که تا این لحظه اعلام شده، ائتلاف «با هم»، به رهبری مکرون شماری از کرسی‌های پیشین خود را از دست داده و تاکنون تنها موفق به کسب ۲۴۵ کرسی پارلمان شده است.

ائتلاف احزاب چپ به رهبری ژان‌لوک ملانشون تاکنون ۱۳۵ کرسی، و حزب راست افراطی مارین لوپن نیز تاکنون ۸۹ کرسی به دست آورده‌اند.

پارلمان فرانسه ۵۷۷ کرسی دارد و گروهی که دست‌کم ۲۸۹ کرسی داشته باشد حائز اکثریت مطلق در آن به شمار می‌رود.

ائتلاف حامی مکرون دو ماه پیش که او مارین لوپن را شکست داد و برای دومین بار به عنوان رئیس جمهور فرانسه انتخاب شد ۳۰۰ کرسی در پارلمان داشت.

سه وزیر کابینه مکرون نتایج انتخابات روز یکشنبه را «نا امید کننده»، «بسیار دور از انتظار» و یک «شوک دموکراتیک» خواندند و الیزابت بورن، نخست وزیر فرانسه، نیز گفت این شرایط «یک ریسک جدید برای کشور» محسوب می‌شود.

ژان لوک ملانشون نیز تاکید کرد نتایج این انتخابات بیش از هر چیز نشانگر شکست مکرون بود.

پربازدیدترین‌ها

دولت ترامپ روند درخواست گرین کارت را محدود کرد
۱

دولت ترامپ روند درخواست گرین کارت را محدود کرد

۲

وزیران داخله عربستان سعودی و پاکستان درباره همکاری‌های امنیتی گفت‌وگو کردند

۳

هفت مرد افغان در بریتانیا به «تجاوز و سوء‌استفاده جنسی» از کودکان متهم شدند

۴

دهمین سالگرد کشته‌شدن دومین رهبر طالبان؛ اختر منصور چگونه طالبان را به ایران نزدیک کرد؟

۵

طالبان می‌گوید قطر در ترمیم آثار آرشیف ملی همکاری می‌کند

•
•
•

مطالب بیشتر

ارتش سریلانکا به سوی رانندگان معترض به کمبود مواد سوختی در یک تانک تیل آتش گشود

۳۰ جوزا ۱۴۰۱، ۰۱:۰۸ (‎+۱ گرینویچ)

مقامات سریلانکایی می‌گویند که نیروهای ارتش برای آرام کردن اوضاع، به سوی رانندگان معترض در یک تانک تیل شلیک کردند. این حادثه زمانی اتفاق افتاد که پترول و دیزل تانک تیل تمام شد و رانندگان معترض که ساعت‌ها منتظر بودند، با پولیس و سربازان ارتش درگیر شدند.

به نقل از فرانس پرس، پولیس سریلانکا گفت که در این رویداد ۴ فرد ملکی و سه سرباز زخمی شدند.

ظاهراً، این نخستین بار است که ارتش برای آرام کردن اعتراضات به بحران اقتصادی و کمبود مواد سوختی در این کشور دست به سلاح می‌برد. اما، پولیس پیش از این یک راننده معترض در یک تانک تیل را در ماه اپریل به ضرب گلوله کشت.

سریلانکا با شدیدترین بحران اقتصادی خود از زمان استقلال رو به رو بوده و ارز خارجی لازم برای وارد کردن اقلام مورد نیاز مانند غذا، دارو و مواد سوختی را ندارد.

کمبود مواد سوختی باعث شده است که حکومت سریلانکا ارتش و پولیس را برای محافظت از تانک‌های تیل بگمارد.همچنان، حکومت برای جلوگیری از تمام شدن ذخایر تیل کشور، ادارات دولتی و مکاتب را برای دوهفته رخصت کرده است.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که این کشور با نرخ بالای تورم و کمبود برق نیز مواجه است که این وضعیت منجر به اعتراضات گسترده در چندماه گذشته شده است.

سریلانکا که در ماه اپریل اعلام کرد از پرداخت قروض خود ناتوان است، در حال مذاکره با صندوق بین المللی پول برای دریافت یک بسته نجات مالی است.

رئیس جمهور اسرائیل از اردوغان به خاطر محافظت از شهروندان اسرائیلی در ترکیه تشکر کرد

۲۹ جوزا ۱۴۰۱، ۲۰:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)

اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهور اسرائیل روز یکشنبه در صحبت تیلفونی با رجب طیب اردوغان از همکاری ترکیه برای خنثا کردن «طرح ترور» شهروندان اسرائیلی به دست عوامل جمهوری اسلامی ایران ستایش کرد به نقل از سخنگوی هرتزوگ، «هنوز خطر تمام نشده و اقدامات ضدتروریستی باید ادامه یابد.»

به گزارش تایمز آف اسرائیل، پس از کشته شدن شماری از نظامیان و متخصصان بخش هسته‌ای و فضایی ایران در چند هفته گذشته که به اسرائیل نسبت داده شده، وزارت خارجه اسرائیل به شهروندان این کشور هشدار داده بود که از ترکیه خارج شوند یا به آنجا سفر نکنند.

این هشدار پس از آن صادر شد که به گفته رویترز، ظاهراً نیروهای امنیتی ترکیه شماری از عوامل سپاه پاسداران، مهمترین سازمان نظامی ایران را دستگیر کردند.

رهبران دو کشور در این گفتگو، «بر ایجاد اعتماد و گسترش همکاری میان حکومت و ملت» های ترکیه و اسرائیل تاکید کردند.

از سوی دیگر، قرار است وزیر خارجه اسرائیل این هفته به ترکیه سفر کند. به نظر می‌آید که حکومت ترکیه توجه بیشتری به بهبود روابط با تل آویو مبذول داشته است.

قبلاً، اسحاق هرتزوگ پس از آن فرارسیدن عید فطر را به رئیس جمهور ترکیه تبریک گفته بود که اردوغان با ارسال پیامی در ۲۵ اپریل، تاسیس اسرائیل را به همتای اسرائیلی خود تبریک گفته بود.

دبیرکل ناتو: جنگ اوکراین ممکن است سال‌ها طول بکشد

۲۹ جوزا ۱۴۰۱، ۰۲:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، هشدار داد جنگ اوکراین ممکن است سال‌ها طول بکشد. استولتنبرگ با تاکید بر لزوم ارائه سلاح‌های پیشرفته به اوکراین گفت با وجود هزینه‌های بالای ناشی از جنگ روسیه، حمایت از اوکراین باید ادامه یابد.

قرار است در نشست سران ناتو در اواخر ماه جو در مادرید، کشورهای عضو درباره ارائه کمک‌های نظامی پیشرفته جدید به اوکراین تصمیم‌گیری کنند.

اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان، نیز روز شنبه تاکید کرد که گروه هفت تا هر زمان که لازم باشد به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد.

در همین حال، موسسه مطالعات جنگ اعلام کرد که روسیه احتمالا با افزایش تلفات نیروها و از بین رفتن تجهیزات نظامی خود در اوکراین مواجه شده است.

طبق اعلام این موسسه، نیروهای روسیه تنها در نزدیکی شهر سیورودونتسک در استان لوهانسک پیشرفت‌های جزیی داشته، اما در بقیه جبهه‌ها متوقف شده‌اند.

تشدید اعتراضات به طرح جدید دولت هند برای جوان‌سازی ارتش

۲۸ جوزا ۱۴۰۱، ۲۲:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)

در چهارمین روز اعتراض به طرح جدید دولت هند برای جوان‌سازی ارتش این کشور، معترضان خشمگین روز شنبه به اموال عمومی در ایالت شرقی بیهار آسیب رساندند و دفاتر یک ایستگاه راه‌آهن را تخریب کردند. بر اساس این طرح، ۷۵ درصد سربازان پس از تکمیل دوره چهارساله در وظایف‌شان ابقا نخواهند شد.

معترضان خواستار تغییر این طرح شده اند.

در این اعتراضات یک تن کشته و ده‌ها تن به شمول نیروهای امنیتی زخمی شده‌اند.

این طرح تنها ۲۵ درصد از سربازان استخدام‌شده را پس از چهارسال خدمت در وظایف‌شان ابقا خواهد کرد و متباقی ۷۵ درصد سربازان بازنشسته خواهند شد.

دولت نارندرا مودی، نخست وزیر هند، طرحی به نام آگنی‌پت یا «مسیر آتش» را ارائه کرده است که برای آوردن افراد بیشتری به ارتش با قراردادهای چهار ساله طراحی شده است. این برنامه به هدف کاهش میانگین سنی ارتش ۱میلیون و ۳۸۰ هزار نفری هند طراحی شده است.

به گزارش رویترز، کارشناسان می‌گویند که طرح جدید به کاهش هزینه‌های رو به رشد بازنشستگی کمک می‌کند، اما مخالفان معتقدند که طرح مذکور فرصت‌های شغلی دائمی در نیروهای دفاعی را محدود می‌کند و پیامدهایی برای حقوق بازنشستگی و سایر مزایای نظامیان دارد.

هزاران معترض جوان به این طرح، روزشنبه در ایستگاه راه‌آهن در بیهار، یکی از فقیرترین ایالت‌های هند، به واگن‌های ریل حمله کردند و با نیروهای امنیتی درگیر شدند.

مقامات هندی، در پی گسترش اعتراضات سفر ۳۶۹ ریل را در سراسر این کشور لغو کردند.

سنجی سینگ، یک مقام ارشد پولیس در این ایالت گفت که حداقل ۱۲معترض دستگیر و حداقل چهار پولیس در درگیری‌ها زخمی شدند.

او به رویترز گفت: «بیش از دوهزار نفر وارد ایستگاه راه‌آهن ماسوری شدند و به نیروهای ما حمله کردند.»

در اوتارپرادیش، پرجمعیت‌ترین ایالت هند، پولیس حداقل ۲۵۰ نفر را دستگیر کرده است.

در تلاشی برای مهار خشم مردم، دولت فدرال روز شنبه امتیازاتی را برای کسانی که تحت این طرح خدمت خواهند کرد، اعلام کرد.

همچنین راجنات سینگ، وزیر دفاع هند روز شنبه در کنفرانسی گفت: «شاید به دلیل این که این یک طرح جدید است، مردم درست آن را نفهمیده‌اند، اما ما در مورد این موضوع با همه، از جمله سربازان سابق صحبت کرده‌ایم.»

در همین حال، فرمانده نیروی دریایی ارتش هند روز جمعه گفت که این اعتراضات غیرمنتظره بوده و احتمالاً نتیجه اطلاعات نادرست در مورد سیستم جدید است.

یک سیاستمدار پاکستانی: یک تروریست در افغانستان وظیفه گرفته است که عمران خان را ترور کند

۲۸ جوزا ۱۴۰۱، ۱۴:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)

فیاض چوهان، سیاستمدار پاکستانی ادعا کرده است که «بعضی‌ها» یک تروریست را مأموریت داده‌اند تا عمران خان، نخست وزیر پیشین پاکستان را ترور کند. جیو نیوز به نقل از چوهان نوشته است که فرد مأمور ترور عمران خان، تروریستی به نام «کوچی» است که در حال حاضر در افغانستان حضور دارد.

فیاض‌الحسن چوهان، از اعضای مهم تحریک انصاف، به رهبری عمران خان است.

چوهان در جامعه سیاسی پاکستان با اظهارات جنجال‌برانگیزش مشهور است.

عمران خان در ماه حمل با رأی اکثریت اعضای مجلس نمایندگان پاکستان از سمت نخست وزیری این کشور برکنار شد.

فیاض چوهان درباره اینکه منظورش از «بعضی‌ها»یی که قصد ترور عمران خان را دارند، توضیح نداده است.

عمران خان بعد از برکناری از سمت نخست وزیری کشورش گفته بود تهدیدهایی در برابر امنیتش وجود دارد که او را نگران جانش کرده است.

به دنبال این اظهارات شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان به وزیر داخله این کشور دستور داد تا امنیت کامل عمران خان را در خانه‌اش در اسلام‌آباد و گردهمایی‌های سیاسی که او شرکت می‌کند، تأمین کند.