کشته شدن ظواهری در کابل سوالاتی را در مورد حضور القاعده در افغانستان ایجاد می‌کند

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۰۵/۱۱

فاکس نیوز در مورد کشته شدن رهبر القاعده در افغانستان تحت کنترل طالبان با شماری از سیاسیون و نظامیان امریکایی مصاحبه کرده است.

یک عضو مجس سنای امریکا به این تلویزیون می‌گوید: "چیزی که مرا ناراحت می‌کند این است که ایمن‌الظواهری بعد از تسلط طالبان در کابل احساس راحتی می‌کرد."

شبکه تلویزیونی فاکس نیوز نوشته است کشته شدن ایمن‌الظواهری در افغانستان تحت کنترل طالبان، این پرسش را در امریکا ایجاد کرده است که آیا این کشور به عنوان پایگاه عملیاتی برای القاعده استفاده می‌شود؟

کارشناسان امنیت ملی در امریکا در پاسخ به این سوال می‌‌گویند که حضور ظواهری در داخل کشور نشان‌دهنده روابط نگران‌کننده بین القاعده و طالبان است.این دو سازمان مدت‌هاست که در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند و تاکتیک‌ها و ایدیولوژی‌های مشابهی دارند.

جنرال جک کین، معاون سابق رئیس ستاد ارتش ایالات متحده می‌گوید: "جای تعجب نیست که ظواهری نزد خانواده‌اش در کابل بازگشت، در واقع خانه‌ای که او در آن بود متعلق به یکی از دستیاران یک مقام ارشد طالبان بود."

ظواهری روز یکشنبه، ۹ اسد در یک حمله هواپیمای بدون سرنشین ایالات متحده بر شیرپور کابل کشته شد. رهبر ۷۱ ساله القاعده از زمان مرگ اسامه بن لادن در جولای ۲۰۱۱ این سازمان تروریستی را رهبری می‌کرد.

ظواهری که زمانی جراح بود، توسط اطلاعات ایالات متحده به دلیل کمک به طراحی حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، به عنوان مغز متفکر این شبکه تروریستی شناخته می‌شد.

با توجه به حضور ظواهری در افغانستان، کارشناسان امنیت ملی می‌گویند که این نگرانی وجود دارد که طالبان به القاعده اجازه می‌دهند از این کشور به عنوان پایگاه عملیات خود برای انجام حملات تروریستی استفاده کند.

دن هافمن، رئیس سابق بخش خاورمیانه و شمال آفریقا سیا می‌گوید: "افغانستان تهدیدی برای منطقه و فراتر از آن است. تنها درسی که ما از ۱۱ سپتامبر گرفتیم این است که شما نمی‌توانید به این افراد حکومت بدهید."

کاخ سفید روز دوشنبه اعلام کرد که ظواهری در هفته‌های اخیر از پیروان خود خواسته است تا به ایالات متحده و متحدانش حمله کنند.

بایدن در یک سخنرانی گفت که مرگ ظواهری نشان‌دهنده عمل به بخشی از تعهد ایالات متحده است که "دیگر اجازه نخواهد داد افغانستان به یک پناهگاه امن تروریست ها تبدیل شود."

با این حال، برخی از کارشناسان امنیت ملی این سوال را مطرح می‌کنند که آیا دولت امریکا منابع لازم برای عمل به این تعهد را در اختیار دارد.

جیمز جفری که به عنوان فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق امریکا برای مبارزه با داعش کار می‌کرد، گفت: "حتی دولت امریکا منابع زیادی برای مقابله با تروریسم، به ویژه با وضعیت روسیه، چین و اوکراین دارد. این بدان معنا نیست که ما در آینده به دنبال القاعده نخواهیم بود، اما در حال حاضر دردسرهای زیادی وجود دارد."

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

قمرها
بحث روز
خبر ورزشی
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.