سفیران سابق ایالات متحده در کابل: زمان جلوگیری از سفرهای رهبران طالبان فرا رسیده است

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۱۲

شماری از سفیران و دیپلومات‌های سابق امریکا در کابل با انتشار یادداشتی خواستار پایان معافیت از ممنوعیت سفر مقامات طالبان توسط سازمان ملل شدند.

در این یادداشت آمده که طالبان با سفرهای خارجی و شرکت در کنفرانس‌های متعدد تلاش می‌کنند تا مشروعیت مورد نظر خودشان را به دست بیاورند.

این گروه از دیپلومات‌های سابق امریکایی که قبلا در افغانستان ماموریت داشته‌اند، می‌گویند که کنار هم قرار دادن حمایت آشکار و مستمر طالبان از تروریسم بین‌المللی و نقض اساسی‌ترین حقوق زنان، گام بعدی را برای رد آن‌چه آنان مطرح می‌کنند، توجیه می‌کند.

یادداشت این دیپلومات‌ها روز چهارشنبه، ۱۲ اسد در وب‌سایت شورای آتلانتیک منتشر شده است.

شورای اتلانتیک که در سال۱۹۶۱ میلادی تاسیس شده، اندیشکده امریکایی در حوزه روابط بین‌المللی است که در واشنگتن دی‌سی موقعیت دارد.

جیمز کانینگهام، رایان کراکر، هوگو لورنز و رونالد نیومن از شمار دیپلومات‌هایی اند که زیر این یادداشت امضا کرده‌اند.

شورای امنیت سازمان ملل معافیت محدود منع سفر ۱۴ عضو طالبان را در سال ۲۰۱۹ به منظور شرکت در مذاکرات صلح به گونه موقت رفع کرد.

شورای امنیت سازمان ملل در آخرین روز ماه جوزای ۱۴۰۱ این معافیت را تمدید کرد.

تنها دو مقام، وزیر تحصیلات و معاون معارف طالبان، به دلیل اعمال محدودیت علیه زنان در نظام آموزشی و تحصیلات عالی افغانستان نتوانستند شامل کسانی شوند که معافیت محدودیت سفرشان از سوی سازمان ملل تمدید شده است.

سفیران سابق امریکا کابل می‌گویند غرب تاکنون واکنش کارسازی به بسته شدن مکاتب دخترانه دوره ثانوی در افغانستان نشان نداده است. آن‌ها نوشته‌اند کشورهای غربی هنوز به ارائه کمک های بشردوستانه ادامه می‌دهد و در حال مذاکره برای بازگشایی بانک مرکزی افغانستان است.

این گروه از دیپلومات‌های امریکایی معتقد به همین دلیل است که ممکن است بسیاری از رهبران طالبان احساس کنند که غرب به رغم امتناع طالبان از احترام به حقوق زنان یا تشکیل دولت فراگیر و حمایت مستمر از گروه‌های تروریستی، به سوی پذیرش بیشتر شرایط طالبان پیش می‌رود.

در نامه این دیپلومات‌ها آمده است که اگر سفر مقامات طالبان ممنوع شود، رهبری این گروه بخاطر حضور نداشتن در پایتخت‌های عمده آسیایی و اروپایی با یک شرمساری دست و پنجه نرم خواهد کرد و اگر یکی از کشورها این ممنوعیت را نقض کند، با انتقاد روبرو خواهد شد.

سفیران امریکایی در ادامه تاکید کرده‌اند که اگر ایالات متحده نتواند هیچ اقدامی برای حمایت از سخنان خود بیابد، پس سخنانش میان‌خالی است.

 آن‌ها پیش‌بینی می‌کنند در این صورت، زنان افغانستان بدون حمایت و تهدیدهای تروریستی در افغانستان باقی خواهند ماند.

به گفته‌ی آنان، اعمال مجدد ممنوعیت سفر یکی از اقدامات معدودی است که ایالات متحده می‌تواند آن را انجام دهد تا نشان بدهد که در اظهاراتش جدی است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سپړنه
خبرها
جهان‌نما
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.