۲۸ شهروند سیک افغانستان را به مقصد هند ترک کردند

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۱۳

رسانه‌های هندی گزارش می‌دهند که ۲۸ شهروند سیک افغانستان به روز چهارشنبه کابل را به مقصد دهلی ترک کردند. این شمار به کمک یک نهاد مذهبی سیک‌ها و همکاری دولت هند به دهلی منتقل شده اند. به گزارش اندین اکسپرس، با تکمیل روند اداری، سیک‌های بیشتری از افغانستان به هند خواهند رفت.

نگرانی‌ها در مورد امنیت سیک‌ها در افغانستان پس از حمله داعش بر عبادتگاه این اقلیت مذهبی در کابل افزایش یافته است. در این حمله دو تن کشته شدند.

مسئولان یک نهاد مذهبی سیک‌ها در دهلی می‌گویند که اخیراً حدود ۶۵ تا ۷۰ شهروند سیک افغانستان به هند تخلیه شده‌اند. آنان می‌افزایند که با تکمیل شدن روند درخواست ویزه، تعداد بیشتری به هند آورده خواهند شد.

کمال جیت که یک دکان داروهای گیاهی در افغانستان داشت، به اندین اکسپرس گفت: «اکنون همه چیز مبهم به نظر می‌رسد. ماندن در افغانستان سخت بود. خانواده‌ام از رفتن من به مغازه جلوگیری می‌کردند زیرا می‌ترسیدند کسی به من حمله کند. مغازه و همه چیزمان را ترک کردیم.»

تارانجیت سینگ، یکی از سیک های افغانستان که صاحب یک فروشگاه داروهای گیاهی بود، می‌گوید: «فروشگاه من در جریان حمله بر گوردواره آسیب دید. تمام پولم را از دست داده‌ام و نمی‌دانم چه اتفاقی خواهد افتاد، اما اکنون احساس امنیت بیشتری می‌کنم. امیدوار بودیم هر چه زودتر سوار هواپیما شویم و حرکت کنیم. فکر کردن به آنچه اتفاق افتاده ترسناک است.»

اخیراً وزارت خارجه امریکا در گزارش سالانه خود، افغانستان را ناقض آزادی‌های مذهبی معرفی کرد. بر اساس این گزارش، در پایان سال ۲۰۲۱، تقریباً ۱۵۰ عضو جوامع سیک و هندو در کشور باقی مانده‌ بودند. در حالی که شمار هندوها و سیک‌های افغانستان در آغاز سال مذکور حدود ۴۰۰ و در سال ۲۰۱۷ میلادی ۱۳۰۰ نفر گزارش شده بود.

بر اساس این گزارش، هندوها و سیک‌ها اظهار داشتند که تا قبل از تسلط طالبان می‌توانستند مراسم مذهبی خود را در ملاء عام انجام دهند. اما از زمان تسلط طالبان بر کابل، گروه‌های هندو و سیک نسبت به امنیت فیزیکی خود ابراز نگرانی کردند.

برخی از سیک‌ها و هندوها گزارش داده اند که به عبادتگاه‌های خود نرفته‌اند. در ماه اکتوبر، سیک‌ها گزارش دادند که طالبان مسلح آنها را در معبد مرکزی‌شان در کابل مورد آزار و اذیت قرار داده‌اند.

رهبران سیک علت اصلی مهاجرت سیک‌ها را در آن زمان، کمبود فرصت‌های شغلی عنوان می‌کردند اما پس از تسلط طالبان، بسیاری اکنون می‌گویند که معتقد اند آزار و اذیت خشونت‌آمیز طالبان علت این مهاجرت است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
معدن طلا
خبرها
سپړنه

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.