کشته شدن رهبر القاعده؛سی‌ان‌ان می‌گوید مقامات امریکا نگران حملات تروریستی از افغانستان‌اند

شنبه ۱۴۰۱/۰۵/۱۵

به گزارش سی‌ان‌ان یک سال از ایجاد گروه ضربتی مبارزه با تهدیدات تروریستی در وزارت دفاع امریکا می‌گذرد اما این گروه حتا یک هدف را در افغانستان‌ شناسایی نکرده است. این رسانه علت ضعف گروه مذکور را خلای اطلاعاتی می‌داند و می‌گوید مقام‌های امریکا نگران حملات تروریستی از افغانستان‌اند.

امریکا اندکی پیش از خروج نیروهای این کشور از افغانستان، یک گروه ضربتی را در پنتاگون مسئول رسیدگی به حملات ضد تروریسم در افغانستان ایجاد کرد. این گروه در قالب استراتژی به اصطلاح «بر فراز افق» ایجاد شد و هدف آن به گفته مقام‌های امریکایی جلوگیری از تبدیل شدن افغانستان به پناهگاه امن گروه‌های تروریستی مانند القاعده و داعش است.

شبکه خبری سی‌ان‌ان به نقل از منابع خود گزارش می‌دهد که دلیل ضعف گروه مذکور عدم حضور امریکا در افغانستان و به تبع آن خلای اطلاعاتی ایجاد شده در افغانستان است.

کاخ سفید از عملیات سیا که در آن ایمن الظواهری، رهبر القاعده در کابل کشته شد، به عنوان مدرکی دال بر مؤثر بودن استفاده از قابلیت‌های ضد تروریسم در قالب استراتژی «بر افراز افق» در افغانستان استقبال کرد. اما منابع به سی‌ان‌ان می‌گویند که هدف قرار دادن الظواهری، به تنهایی کارایی این استراتژی را ثابت نمی‌کند.

بت سانر، گزارشگر اطلاعاتی سابق ریاست جمهوری امریکا در دوره دونالد ترامپ و تحلیلگر ارشد جنوب آسیا در سازمان اطلاعات مرکزی امریکا، سیا، گفت: «بین ردیابی یک هدف و مقابله با احیای مجدد گروه‌های تروریستی در داخل افغانستان تفاوت وجود دارد.»

در همین حال، برخی از مقامات اطلاعاتی علناً این نگرانی را مطرح کرده‌اند که فعالیت‌های تروریستی در افغانستان به خارج از مرزهای این کشور گسترش یافته و تهدیدی متوجه ایالات متحده کند.

کریس رای، رئیس اف‌بی‌آی، روز پنج‌شنبه در پاسخ مستقیم به سناتور لیندسی گراهام، در مورد اینکه آیا نگران حمله‌ای «منشأ گرفته از مکان‌هایی مانند افغانستان» است، گفت: «ما نگران هستیم. به‌ویژه اکنون که از این کشور بیرون شده ایم. من نگران از دست دادن احتمالی منابع اطلاعاتی هستم."

او افزود: «من نگران این احتمال هستم که شاهد بازسازی القاعده باشیم.»

به گفته یک مقام اطلاعاتی پیشین، واشنگتن در حال حاضر عمدتا بر هواپیماهای بدون سرنشین و شبکه‌های انسانی در داخل افغانستان برای جمع‌آوری اطلاعات متکی است.

اما پرواز هواپیماهای بدون سرنشین از خلیج فارس از نقطه نظر لوجستیکی پیچیده بوده و به دلیل طولانی بودن مسافه، این پروازها گران و پرهزینه است و این امر سبب ایجاد محدودیت در کارایی پهپادها شده است. از این رو بدون حضور امریکا در افغانستان متخصصان اطلاعاتی پیش‌بینی می‌کنند که عملکرد شبکه‌های انسانی با گذشت زمان تنزل پیدا کند.

به گزارش سی‌ان‌ان، در حال حاضر، اجماع گسترده‌ای در داخل جامعه اطلاعاتی وجود دارد که تهدید فوری مبنی بر این که القاعده بتواند از افغانستان به عنوان پناهگاه امن برای برنامه‌ریزی حملات علیه ایالات متحده یا منافع ایالات متحده استفاده کند، کم است. اما سؤالات دشواری در مورد اینکه آیا این خطر در طول زمان افزایش خواهد یافت، باقی می‌ماند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

بحث روز
جهان‌نما
دیدگاه
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.