شورای پناهندگان ناروی: به دلیل تسلط طالبان بر افغانستان، مردم مجازات می‌شوند

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۲۰

نیل ترنر، رئیس شورای پناهندگان ناروی در افغانستان می‌گوید که عدم تمایل مقامات طالبان و جامعه بین‌المللی برای تعامل موثر با یکدیگر، میلیون‌ها افغان را به ناامیدی سوق داده است. او می‌گوید با گذشت یک سال، افغانستان بر پرتگاه ایستاده است و مردم آن به دلیل تسلط طالبان مجازات می‌شوند.

آقای ترنر در بیانیه‌‌ای که در سایت این سازمان بشری روز پنجشنبه ۲۰ اسد، نشر شده از افزایش بدهی‌های فلج‌کننده و فشار فزاینده بر بودجه خانوار در بین خانواده‌های افغان ابراز نگرانی کرد و گفت که تعداد بیشماری از مردم نمی‌توانند غذای کافی برای زنده ماندن بخرند.

او با اذعان این که تلاش‌های بشردوستانه برای پایان دادن به بحران کافی نیست گفت که علی‌رغم تماس‌های مکرر عوامل بشردوستانه، چیزی تغییر نکرده است.

در آستانه یک‌سالگی سقوط افغانستان به دست طالبان، ذخایر خارجی افغانستان همچنان مسدود است، فعالیت‌های بانک مرکزی افغانستان متوقف شده و بسیاری از کمک‌های توسعه‌ای نیز قطع شده است.

رئیس شورای پناهندگان ناروی می‌گوید که جامعه بین‌المللی باید تاثیر انسانی اقدامات اقتصادی اعمال شده از یک سال پیش را بپذیرد و برای رسیدگی به عوامل این بحران قدم بردارد.

به عقیده او بدون واکنش سریع به فروپاشی نزدیک اقتصادی کنونی، از جمله تخصیص کمک‌های توسعه پایدار، حمایت از زیرساخت‌های کلیدی دولتی و تمویل درخواست‌های اضطراری ، شهروندان عادی افغانستان همچنان بالاترین هزینه را برای تسلط طالبان بر افغانستان می‌پردازند.

مطابق با بررسی نیازهای بشردوستانه در سال ۲۰۲۲ بیش از نیمی از کل جمعیت افغانستان، به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند که از این تعداد ۱۰.۹ میلیون نفر به سرپناه اضطراری و اقلام غیرغذایی نیاز دارند. در این بین ۱۶.۲ میلیون نفر به کمک‌های حفاظتی نیاز دارند.

افزایش میزان بیکاری و ناامنی شغلی به ویژه در مناطق شهری نیز یکی از عواملی است که به شکنندگی وضعیت اقتصادی به ویژه مناطق شهری در کشور دامن زده است.

در حالی که بسیاری از مقامات دولتی سابق و کارکنان بخش دولتی شغل خود را از دست داده‌اند مطابق با بیانیه شورای پناهندگان ناروی، درآمد ۷۰ درصد از کارگران به دلیل پرداخت‌های کم و نامنظم کاهش یافته است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که نزدیک به ۹۰ درصد درآمد خانوار به طور متوسط صرف غذا می‌شود و این رقم در مواردی که زنان سرپرست خانوار هستند به ۹۴ درصد می‌رسد.

آخرین بررسی از وضعیت امنیت غذایی در افغانستان نشان می‌دهد که ۴۵ درصد از جمعیت افغانستان با سطوح بالایی از ناامنی غذایی حاد روبرو هستند.

شورای پناهندگان ناروی می‌گوید این وضعیت علی‌رغم کمک‌های غذایی بشردوستانه به ۳۸ درصد کاهش می‌یابد. این نهاد در عین حال هشدار می‌دهد که این افزایش امنیت غذایی از ماه می بدین سو به دلیل محدودیت‌های بودجه‌‌یی رو به کاهش است.

ارزیابی موسسه ریچ که درباره فعالیت‌های بشردوستانه اطلاع رسانی می‌کند گویای این است که درآمد ماهانه خانوارها از سال ۲۰۲۱ به میزان ۱۴ درصد کاهش یافته است.

مطابق با داده‌های این سازمان، در بحبوحه افزایش قیمت مواد غذایی و کاهش درآمدها هم میزان بدهی و هم تعداد خانوارهای مقروض افزایش یافته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
جهان‌نما
خبرها
بحث روز

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.