نهاد حمایت از پناهجویان: افغان‌ها دومین گروه پر جمعیت در میان پناهجویان شمال فرانسه هستند

شنبه ۱۴۰۱/۰۵/۲۲

یک نظرسنجی توسط موسسه حمایت از پناهندگان نشان می‌دهد که ۱۸ درصد از کسانی که در اردوگاه‌های مهاجرین در کاله و دانکرک در شمال فرانسه زندگی می‌کنند افغان هستند. 

به گفته این موسسه، افغان‌ها بعد از سودانی‌ها دومین گروه پر جمعیت در میان پناهجویان در شمال فرانسه را تشکیل می‌دهند.

رسانه بریتانیایی مورنینگ استار گزارش می‌دهد که ۸۷ درصد از افغان‌هایی که توسط نهاد حمایت از پناهجویان Care4Calais مورد بررسی قرار گرفته‌اند گفتند که خانواده یا دوستانی در بریتانیا دارند که امیدوارند دوباره با آنها متحد شوند.

بررسی‌های این نهاد حمایت از حقوق پناهجویان در بحبوحه خشم فزاینده نسبت به واکنش دولت به وضعیت اسفناک پناهندگان افغان در ۱۲ ماه پس از تسلط طالبان صورت می‌گیرد.

گروه‌های حقوق بشری می‌گویند شکست در طرح‌های اسکان مجدد محافظه‌کاران، افغان‌ها را مجبور کرده است تا جان خود را به خطر بیاندازند تا راه خود را به بریتانیا برسانند.

برخلاف وعده نخست وزیر بوریس جانسون مبنی بر «استقبال گرم» از افغان‌هایی که از دست طالبان فرار می‌کنند، پناهجویان این کشور که با قایق‌های کوچک از فرانسه از کانال مانش عبور می‌کنند، با احتمال اخراج به رواندا مواجه می‌شوند.

کلر موزلی، بنیانگذار Care4Calais معتقد است که مطابق با بررسی‌های این نهاد یک سال پس از روی کار آمدن طالبان، دولت بریتانیا با سیاست اخراج مهاجرین به رواندا، افغان‌های فراری را تهدید می‌کند.

به گفته او اگر مقامات بریتانیایی مسوول معتقد باشند که افغانستان صحنه «بزرگترین بحران انسانی جهان» است، سیاست رواندا را کنار می‌گذارند.

هفته گذشته دیده‌بان حقوق بشر و هشت گروه دیگر حقوق بشر هشدار دادند که هزاران افغان که برای بریتانیایی‌ها کار می کردند در افغانستان گیر افتاده‌اند.

در یک جلسه توجیهی پارلمانی، این گروه‌ها از دو طرح اسکان مجدد که توسط دولت بریتانیا، سیاست جابجایی و کمک به افغانستان و طرح اسکان مجدد شهروندان افغان انتقاد کردند.

اندی هیوت، رئیس شورای حمایت از پناهندگان، با تکرار این نگرانی‌ها، گفت: «مسیرهای امن وعده داده شده برای کسانی که هنوز در [کشور] هستند بسیار کند و محدودکننده است و باعث می‌شود افغان‌هایی که از ترس جان خود می‌ترسند مجبور به سفرهای خطرناک شوند.»

دولت بریتانیا همچنین به دلیل کوتاهی در اسکان بیش از ده هزار پناهجوی افغان به خارج از هوتل‌ها مورد انتقاد قرار گرفته است.

زهرا حسن مدیر شورای مشترک رفاه مهاجران گفت: «رفتار این دولت در قبال افغان‌ها ظالمانه و بی‌معنا است.ما می‌دانیم که رفتار دلسوزانه‌تر با پناهندگان امکان‌پذیر است.»

نهادهای حقوق بشری و حمایت از پناهجویان از رفتار دو گانه در قبال پناهجویان با توجه به ملیت‌شان انتقاد کرده‌اند.

آن‌ها می‌گویند که با وجود نقص در پرونده مهاجران اوکراین برای تکمیل شرایط اسکان در بریتانیا به ده‌ها هزار خانواده اوکراینی اجازه داده شده تا با خیال راحت به بریتانیا سفر کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

بحث روز
خبر ورزشی
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.