فاطمه حیدری نه تنها اولین زن راهنمای تور افغانستان، بلکه تنها زن افغانستانی است که در چنین بخشی کار میکند.
در این تور مجازی یک ساعته، خانم حیدری قبل از این که تماشاگران را به اطراف زادگاهش، هرات ببرد توضیحی از وضعیت کنونی افغانستان و تاریخ پرتلاطم افغانستان را به آنان ارایه میکند.
فاطمه سال گذشته زمانی که طالبان کنترل کابل را در ماه آگست به دست گرفتند، از افغانستان خارج شد. او اکنون در ایتالیا اقامت دارد.
سود تکت تور مجازی بین فاطمه و سازمانی که به دختران در افغانستان آموزش میدهد، تقسیم میشود.
در حال حاضر آموزشها در یک مکان مخفی به مدت دو ساعت در روز و شش روز در هفته برگزار میشود. حدود ۳۰ دختر بین ۱۰ تا ۱۸ سال در صنفها شرکت میکنند.
پول جمع آوری شده از فروش بلیط صرف وسایل ضروری مکتب از جمله کتاب، قرطاسیه و دستمزد معلمانی می شود که برای آموزش زنان جوان تلاش میکنند.
فاطمه میگوید:« اکنون وقت آن است که به دخترانی که در همان جهنمی که من از آن فرار کردهام کمک کنم.»
او معتقد است:«ما می توانیم از دختران پناهنده حمایت کنیم تا به رویاهای خود دست یابند، تحصیل کنند، برای حقوق سلب شده خود مبارزه کنند و بر تبعیض و تحقیر جنسیتی فعلی غلبه کنند.»
از نظر فاطمه، ما باید در کنار آنها بایستیم و دست آنها را بگیریم، مهم نیست چقدر دور هستیم و سهم ما چقدر کوچک است.
صندوق حمایت از کودکان ملل متحد تخمین زده است که از زمان تسلط مجدد طالبان، ۸۵۰ هزار دختر در مقطع متوسطه افغانستان از رفتن به مکتب محروم شدهاند.
جیمز ویلکاکس، بنیانگذار نهاد توریستی مرزهای آزاد گفت: « این شانس که فاطمه بتواند همچنان شهر خود را به مهمانان ما نشان دهد، حتی اگر نمیتواند شخصا در آنجا حضور داشته باشد، به خودی خود مهم است.»
او میگوید که از سال ۲۰۰۸ این نهاد توریستی جهانگردان را به هرات میبرد.
به باور او هرات یک شهر فوقالعاده است که از نظر معماری کاملترین مرکز شهر قرون وسطایی افغانستان است.
این تور مجازی در تاریخ یکم سنبله برگزار میشود.