سناتور ارنست با نشر اعلامیهای گفت که حکومت بایدن در تعهد خود برای بازگرداندن امریکاییهای گیرمانده در افغانستان کوتاهی کرد و نیز نتوانست انتقام ۱۳ امریکایی کشته شده در حمله انتحاری در میدان هوایی کابل را بگیرد.
او افزود: «خروج نیروها به طالبان اجازه داد تا حقوق زنان و دختران افغانستان را از بین ببرند.»
او گفت که طالبان با «آغوش باز» از القاعده استقبال کرده و این امر نشاندهنده افزایش خطرات تروریستی برای امریکا است. این سناتور امریکایی میگوید که با افزایش خطرات تروریستی در افغانستان، حکومت بایدن نباید «غفلت» کند بلکه استراتژی درستی برای مبارزه با آن اتخاذ کند.
در همین حال، مایک والتز عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان امریکا خروج نیروهای این کشور از افغانستان را به «تسلیم شدن» به طالبان تشبیه میکند و میافزاید که این تسلیمی «سیلیای به صورت» نظامیان امریکایی بود.
او افزود که خروج نیروهایی امریکایی از افغانستان به معنای شکست گروههایی تروریستی چون القاعده و داعش نیست.
او گفت: «متاسفانه این امر مانع ظهور مجدد القاعده و داعش در افغانستان نخواهد شد. ترس من این است که دوباره به شکلی از اشکال با این گروهها در افغانستان مبارزه کنیم.»
آخرین نیروی امریکایی سال گذشته در ۳۱ آگست افغانستان را ترک کرد و به حضور بیستساله امریکا در این کشور نقطه پایان گذاشت.
با خروج نیروهای امریکایی اقتصاد افغانستان به شدت آسیب دیده و فقر و تنگدستی دامن شهروندان این کشور را گرفته است.
طالبان برخلاف تعهدشان، به گروههای تروریستی پناه دادند، حکومت همه شمول تشکیل ندادند و حقوق زنان را نقض کردند، مانع کار و آموزش آنان شدند و پوشش اجباری را بر زنان افغانستان تحمیل کردند.