واکنش رهبران جهان به درگذشت ملکه بریتانیا

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۶/۱۷

دقایقی پس از اعلام رسمی درگذشت ملکه الیزابت دوم توسط دربار بریتانیا، شمار زیادی از رهبران جهان، از جو بایدن، رئیس جمهور امریکا تا نرندرا مودی و شهباز شریف، نخست وزیران هند و پاکستان به آن واکنش نشان دادند.

بایدن او را «مایه آرامش و مباهات چند نسل از مردم بریتانیا» توصیف نمود.

کاخ سفید با انتشار یک بیانیه بلند به نقل از بایدن آورده است که الیزابت دوم «سیاستمدار ثابت قدمی بود که اتحاد بریتانیا و امریکا را عمیق و خاص کرد.»

دونالد ترامپ، رقیب احتمالی بایدن در انتخابات آینده ریاست جمهوری امریکا، نیز با ابزار تسلیت از «دوستی سخاوتمندانه، بصیرت و شوخی طبعی» ملکه الیزابت توصیف کرده است.

ملکه الیزابت پس از ۷ دهه سلطنت در کنار خانواده‌اش روز پنجشنبه در اسکاتلند درگذشت. او که در سال ۱۹۵۲به سلطنت رسید،‌ کهن‌سال‌ترین شهریار بود و طولانی‌ترین سلطنت را در این کشور داشت.

انتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در پیامی نوشت که ملکه «دوست خوب سازمان ملل متحد بود و در خلال ایام پر تحول گذشته حضورش مایه اطمینان خاطر بود.»

همچنان، اعضای شورای امنیت در جریان نشست اضطراری خود در مورد اوکراین، به احترام درگذشت ملکه یک دقیقه سکوت کردند.

نرندرا مودی، نخست وزیر هند، در پیامی از «شخصیت با وقار و نجیب» ملکه ستایش کرد که «برای ملتش رهبری تاثیرگذار بود.»

همین طور، شهباز شریف، صدارعظم پاکستان نیز در پیامی به «همدردی با مردم و حکومت بریتانیا» بسنده کرده است.

الیزابت دوم پس از درگذشت پدرش،‌ جورج ششم در ششم فبروری ۱۹۵۲،‌ ملکه بریتانیا شد و مراسم تاج‌گذاری اش‌ یک سال و چهار ماه بعد،‌ در ۲ جون ۱۹۵۳ برگزار شد. اکنون پس از مرگش، لیز تراس، نخست‌وزیر بریتانیا، نام پادشاه جدید را «شاه چارلز سوم» اعلام کرد و به او اعلام وفاداری کرد.

جستین ترودو، نخست وزیر کانادا، کشوری که اهمیت زیادی به جایگاه ملکه در سیاست و فرهنگ خود داده است، مرگ الیزابت دوم را «مایه اندوه سنگین» دانسته و با یادآوری از گذشته گفته است که «او حضور دایمی در زندگی مردم کانادا داشت و برای همیشه بخش مهمی از تاریخ کانادا خواهد بود.»

در حالیکه فرانک اشتاین مایر، رئیس جمهور آلمان در پیامی گفته است که ملکه «زنی بود که به کشور خود شکل داد»، ایمانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، او را « تجسمی از تداوم و وحدت مردم بریتانیا در ۷۰ سال گذشته و دوست فرانسه» خوانده است.

همچنان، شیخ محمد بن راشد آل مختوم، معاون امیر امارات متحده و حاکم دوبی، گفته است که «علیاحضرت ملکه الیزابت یک چهره شاخص جهانی بود که بهترین ویژگی‌های ملت و مردم خود را تمثیل می‌کرد.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.