پژوهشگر یک موسسه مطالعاتی می‌گوید ماموریت طالبان سلب حقوق و خاموش کردن صدای افغان‌ها است

نیلوفر سخی از موسسه مطالعات صلح بین‌المللی کراک در یک نشست ویدیویی گفته است که «ماموریت طالبان سلب حقوق و خاموش کردن صدای افغان‌ها است.» به گفته او استراتژی طالبان سرکوب روزنامه‌نگاران، فعالان جامعه مدنی، فعالان حقوق بشر به ویژه مدافعان حقوق اقلیت‌ها بوده است.

در این نشست ویدیویی شماری از کارشناسان و سیاستمداران افغانستان نیز حضور داشتند.

سید طیب جواد، سفیر سابق افغانستان در ایالات متحد امریکا، بریتانیا و روسیه هم در این نشست گفت که پس از خروج کامل نیروهای امریکا و به قدرت رسیدن طالبان، افغانستان در بحران عمیق قرار دارد.

آقای جواد افزود که خروج کامل نیروهای ایالات متحده تاثیرات زیان‌باری برای افغان‌‌ها به دنبال داشت و برخورد طالبان با مردم نشان‌ داد که این گروه حکومت تک قومی می‌خواهد.

ملک ستیز، استاد حقوق سیاسی در دانشگاه سلینوس برای آینده سیاسی افغانستان سه سناریوی احتمالی را مطرح کرد.
به گفته ملک ستیز در این سه سناریو، بدترین این است که طالبان رژیم مذهبی دیکتاتوری را پیش گیرد و مخالفان خود را سرکوب می‌کند، که در آن صورت در افغانستان برای رشد تروریسم جهانی بستر وسیع هموار می‌شود.

ملک ستیز افزود در سناریوی دوم جنگ در افغانستان گسترش پیدا می‌کند و قدرت‌های دخیل مثل پاکستان، هند، چین، کشورهای آسیای میانه و روسیه در افغانستان جنگجو استخدام می‌کند.

این کارشناس ادامه داد که در سناریوی سوم که برای آینده افغانستان حیاتی می‌باشد این است که امریکا بر طالبان فشار وارد کند و راه حاکمیت قانون در افغانستان را هموار کند.

طالبان پس از تسلط بر افغانستان، از تشکیل حکومت فراگیر خودداری کرده و محدودیت‌های شدیدی علیه حقوق شهروندان به ویژه زنان وضع کرده‌اند. طالبان در یک سال گذشته به طور گسترده فعالان مدنی و رسانه‌ای افغانستان را سرکوب و زندانی کرده‌اند.