چین تایوان را بخشی از قلمرو خود میداند و پس از بازدید نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان امریکا از تایوان، مانورهای نظامی گستردهای در اطراف تنگه تایوان راهاندازی کرد.
شی جین پینگ، رئیس جمهور چین قول داده است تایوان را تحت کنترول پکن در بیاورد و استفاده از زور را رد نکرده است. دولت تایوان به شدت ادعاهای حاکمیت چین را رد میکند.
یک مقام امریکایی و یکی از مقامات یک کشور دیگر، بدون ذکر نام، به رویترز گفتند که در واشنگتن، مقامات در حال بررسی گزینههایی برای بسته احتمالی تحریمها علیه چین برای بازدارندگی شی از تلاش برای حمله به تایوان هستند.
این دو منبع افزودند که مذاکرات ایالات متحده در مورد تحریمها علیه چین، پس از حمله روسیه به اوکراین در ماه فبروی آغاز شد، اما پس از واکنش چین به سفر پلوسی، فوریت تازهای به خود گرفت.
این منابع هیچ جزئیاتی از آنچه در نظر گرفته شده ارائه نکردند، اما به نوشته رویترز مفهوم تحریمها بر دومین اقتصاد بزرگ جهان پرسشهایی درباره امکانسنجی آن ایجاد میکند.
نازک نیک اختر، یکی از مقامات ارشد سابق وزارت بازرگانی امریکا گفت: «با توجه به تعامل گسترده امریکا و متحدانش با اقتصاد چین، اعمال احتمالی تحریمها علیه چین بسیار پیچیدهتر از تحریمهای روسیه است.»
رویترز نتوانست جزییات مربوط به تحریمهای خاص را بداند، اما برخی از تحلیلگران پیشنهاد کردند که ارتش چین میتواند در کانون توجه این تحریمها قرار گیرد.
کریگ سینگلتون، تحلیلگر بنیاد دفاع از دموکراسیها گفت: «تصویر بزرگ، گفتگوهای تحریمهای اولیه احتمالاً حول محور محدود کردن دسترسی چین به فناوریهای خاص مورد نیاز برای حفظ عملیات نظامی علیه تایوان خواهد بود.»
کاخ سفید و سفارت چین در واشنگتن از اظهار نظر خودداری کردند.
وزارت خارجه تایوان گفت که در مورد فعالیتهای اخیر چین و "چالشهای بزرگ" چین برای تایوان و منطقه، با ایالات متحده، اروپا و سایر شرکای همفکر خود گفتگو کرده است، اما نمیتواند جزئیاتی را فاش کند.
در همین حال، شش منبع مطلع از گفتگوهای تایوان و اروپا به رویترز گفتند که تایوان در مورد تحریمهای اتحادیه اروپا علیه چین به ویژه پس از تمرینات نظامی اخیر چین، فشار دیپلماتیک خود بر اتحادیه اروپا را افزایش داده است.
این منابع گفتند که درخواست مقامات ارشد تایوانی برای آمادهسازی تحریمها در هفتههای اخیر تشدید شده است.
یکی از منابع آگاه گفت که تایوان هیچ چیز خاصی نخواسته است، فقط اروپا باید برنامهریزی کند که در صورت حمله چین چه اقداماتی انجام دهد. او گفت که تایوان از اروپا خواسته است که به طور خصوصی به چین هشدار دهد که با عواقب شدید مواجه خواهد شد.
یکی دیگر از افراد آشنا به این موضوع گفت که مقامات اتحادیه اروپا تاکنون از اعمال تحریمهای شدید علیه چین به دلیل مسائل حقوق بشری خودداری کردهاند، زیرا این کشور نقش بسیار بزرگتری نسبت به روسیه برای اقتصاد این اتحادیه دارد.