سازمان جهانی با نشر خبرنامهای گفته است که این کمک اتحادیه اروپا از طریق بخش عملیات حفاظت مدنی و کمک های بشردوستانه اتحادیه انجام شده است.
این بودجه مازاد بر ۱۵.۵ میلیون یورویی است که پیش از این اتحادیه اروپا برای کمکهای بشری به افغانستان اختصاص داده بود.
در بیانیه به نقل از ماریانا فرانکو ناظر بر برنامههای بشردوستانه اتحادیه اروپا در افغانستان آمده است که اکثریت مردم افغانستان از اثرات بحران اقتصادی جاری رنج میبرند و نمی توانند شوک های تشدید کننده از جمله زلزلهای را که ولایات شرقی رخ داده است، تحمل کنند.
او افزود: «ما در حال افزایش حمایت های خود هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که برنامه جهانی غذا این بودجه را برای این فاجعه زیست محیطی به عنوان یک وضعیت اضطراری در کنار اوضاع اضطراری دیگر اختصاص داده است.»
زلزله به شدت ۵.۹ که در ماه جوزا شرق افغانستان را لرزاند قویترین زلزلهای بود که افغانستان در بیش از ۲۰ سال گذشته به خود دیده بود.
در این زلزله بیش از ۱۵۰۰ نفر در ولایات پکتیکا، پکتیا و خوست جانشان را از دست دادند.
سازمان جهانی غذا میگوید که با گذشت بیش از دو ماه، خانوادهها همچنان در پناهگاههای اضطراری زندگی میکنند، زیرا خانههای ویران شده آنها از نظر ساختاری ناامن است و بسیاری از مردم هنوز هم برای بقا به کمکهای بشردوستانه متکی هستند.
به گفته مری الن مک گروتی، رییس برنامه جهانی غذا در افغانستان مردم در ولایات آسیبدیده برای چندین ماه به حمایت نیاز خواهند داشت.
در بیانیه آمده است که اتحادیه اروپا یکی از اولین اهداکنندگانی است که به برای امکان استقرار سریع مواد غذایی و تجهیزات لجستیکی را برای رسیدگی به زلزلهزدگان کمک کرده است.
سازمان جهانی غذا میگوید که با گذشت یک سال از فروپاشی اقتصادی، نیازهای بشردوستانه در افغانستان به بالاترین حد خود رسیده است و با افزایش قیمت جهانی غذا و انرژی به دلیل درگیری در اوکراین، بیشتر شده است.
مطابق با دادههای این نهاد بینالمللی در حال حاضر ۱۸.۹ میلیون نفر سطوح حاد ناامنی غذایی رنج برده و ۶ میلیون نفر در یک قدمی قحطی هستند.
بخش حفاظت مدنی و کمکهای بشردوستانه اتحادیه اروپا از سال ۲۰۲۱ بیش از ۷۵.۵ میلیون یورو برای کمکهای اضطراری برنامه جهانی غذا به مردم آسیبدیده از جنگ و سایر بلایای طبیعی در أفغانستان کمک کرده است.