طنز سیاسی؛ جایزه "نوبل دروغ" امسال به زلمی خلیلزاد رسید
مانند هر سال دیگر امسال نیز رقابت تنگاتنگی میان نامزدان جایزه نوبل دروغ صورت گرفت ولی در نهایت داوران تصمیم گرفتند جایزه را دو دستی به زلمی خلیلزاد، نماینده خاص آمریکا برای تحویلدهی افغانستان به طالبان بدهند.
جایزه امسال به کتاب «طالبان تغییر کردهاند» اثر زلمی خلیلزاد تعلق گرفته است که سه سال پیش در قطر به نشر رسیده بود. این کتاب که ۴۲۰ صفحه دارد باعث شد تا سی میلیون انسان و یک کشور کامل از آن به شکل منفی متاثر شود. داوران کتاب آقای زاد را تاثیرانگیزترین کتاب تاریخ در عرصه دروغ دانستند و از وی به عنوان «ادیسون دروغ» یاد کردند.
آقای خلیلزاد ضمن تشکر عمیق از آقای اتمر، همکار و استادش و آقای معصوم استانکزی مهتمم این کتاب، از خداوند خواست تا بار دیگر به او فرصت خدمت به مردم افغانستان بدهد. وی گفت که اگر بار دیگر توانست در خدمت مردم افغانستان قرار گیرد انشاالله همه را به سیخ خواهد کشید. آقای خلیلزاد وجه نقدی این جایزه را به مردم ستمدیده افغانستان تقدیم کرد.
امیرخان متقی که از نامزدان جدی این دوره بود کسب جایزه را به آقای خلیلزاد تبریک گفت و خود را خاک پای وی دانست. وی ضمن خستهنباشید گرم به آقای خلیلزاد گفت که در افغانستان هیچ زندانی سیاسی وجود ندارد، زنان از آزادی بهرهمند هستند، دختران به مکتب میروند، فقر از بین رفته است و مردم از نحوه حکومتداری طالبان راضی هستند. آقای متقی در بیانیه خود گفته است که برای مذاکرات روی جایزه سال بعد بزودی عازم اوسلو پایتخت ناروی میشود. وی گفته است که اگر خدا بخواهد این بار عبداللطیف نظری را با خودش نخواهد برد.
افغانستان از جمله کشورهایی است که بیشترین جایزه نوبل دروغ به شهروندان آن تعلق گرفته است. اشرفغنی، رئیسجمهور منتخب افغانستان دو بار، امرالله صالح، معاون باصلاحیت آقای غنی یک بار، شاهحسین مرتضوی، معاون سخنگوی اشرفغنی، هفت بار، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان سیزده بار و عطامحمد نور، امپراتور پیشین شمال، پنج میلیون بار برنده این جایزه بودهاند.
داکتر عبدالله که از دوره حضرت نوح به بعد نامزد این جایزه و جوایز دیگر بوده به علت تقلب در پروسه انتخابات نتوانسته نوبل کسب کند. وی در دو دورهای که اشرفغنی برنده جایزه شد به خودش نوبل الترناتیو داد اما از آن راضی نبود.