

تمنا زریاب پریانی با چهار خواهرش پس از دو بار تلاش ناموفق برای خروج از افغانستان به آلمان رسیدند. این خواهران، معترضانی بودند که پارسال توسط طالبان بازداشت شده بودند.زرمینه پریانی به افغانستان اینترنشنال گفت آنها که از سوی طالبان ممنوعالخروج بودند، روز پنجشنبه به آلمان رسیدند.
زرمینه پریانی گفت که او و چهار خواهرش دو بار هنگام تلاش برای خروج از افغانستان، توسط طالبان بازداشت و با ممانعت این گروه مواجه شدند.
این پنج خواهر معترض سرانجام از مرز سپین بولدک وارد پاکستان شدند و سپس روز پنجشنبه به آلمان رسیدند.
پس از تسلط طالبان بر افغانستان و اعمال محدودیت شدید بر زنان از جمله ممنوعیت آموزش دختران، زنان و فعالان حقوق بشر در کابل دست به اعتراض زدند.
استخبارات طالبان به تاریخ ۲۹ جدی پارسال به خانه این زنان معترض هجوم بردند و چهار خواهر شامل تمنا زریاب پریانی، زرمینه پریانی، کرشمه پریانی و شفیقه پریانی را از خانه شان بازداشت کردند. آنها ۲۶ روز در بند طالبان بودند.
آن زمان بازداشت زنان معترض با واکنشهای گسترده ملی و بینالمللی شد و نهادهای حقوق بشری اقدام طالبان برای سرکوب اعتراضات زنان و بازداشت فعالان حقوق بشر را محکوم کردند.
زرمینه پریانی به رادیو افغانستان اینترنشنال گفت که پس از رهایی تمنا زریاب پریانی از زندان طالبان، بار نخست به تاریخ ۱۹ ماه می ۲۰۲۲ آنها تلاش کردند از مسیر تورخم وارد پاکستان شوند، ولی از سوی استخبارات طالبان شناسایی، بازداشت و بار دیگر زندانی شدند.
به گفته او، طالبان پس از بازداشت آنها را به کابل برگرداندند و برای ده روز زندانی کردند.
زرمینه پریانی گفت: «وقتی ما را در مرز تورخم شناسایی کردند، خیلی ترسیده بودیم. داکتر بشیر، رئیس استخبارات طالبان در ننگرهار، هر لحظه ما را به مرگ تهدید میکرد. پس از انجام تحقیقات ساعت ۱۲ شب با نهایت برخورد بد، تحقیر و توهین ما را با پنج تن از افرادش که همه مرد بودند به کابل بازگرداندند و ده روز دیگر زندانی کرد، بعداً در بدل ضمانت مدارک خانه و سپردن تعهد که دیگر از افغانستان خارج نمیشویم، رها شدیم.»
به گفته زرمینه پریانی، آنها پس از رهایی از زندان طالبان از مسیر سپین بولدک ولایت قندهار خارج و به پاکستان رفتند.
در این میان شکوفه پریانی، کوچکترین خواهر تمنا زریاب پریانی تنها یک بار هنگام خروج از افغانستان توسط طالبان بازداشت شده است.
زرمینه پریانی افزود که آنها برای خروج از افغانستان هزینه هنگفت برای قاچاقبر پرداختهاند تا برایشان شناسنامه کاغذی با هویت مستعار تهیه کند.
خانم زرمینه گفت که آنها در این سفر، لباس سنتی مردم محلی قندهار را پوشیدند، دستهایشان را حنا کردند تا شبیه ساکنان مناطق مرزی چمن و سپین بولدک به نظر برسند.
تمنا زریاب پریانی از جمله زنان معترض کابل است که با شمار دیگر از زنان در اولین روزهای بازگشت طالبان به افغانستان به خیابانهای کابل رفتند و با شعارهای «نان، کار، آزادی» در برابر قوانین سختگیرانه این گروه اعتراض کردند.
تمنا زریاب پریانی ۲۵ ساله و قهرمان ورزش بدنسازی و برنده دو مدال طلای افغانستان است.