خبرگزاری باختر طالبان به نقل از او نوشته است «مسوول امور سیاسی دفتر یوناما نگرانیاش را از محدود شدن فعالیت برخی رسانهها ابراز کرد و تاکید داشت که مراجع وجود ندارد که به مشکلات خبرنگاران و رسانهها رسیدگی کند.»
مهاجر فراهی اما به آقای اسمیت گفته است هیچ محدودیتی از سوی طالبان بر رسانههای افغانستان وضع نشده است.
او در این دیدار که روز سهشنبه ۲۶ میزان انجام شده گفته وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان مدافع رسانهها است و از حقوق خبرنگاران و رسانهها دفاع میکند.
معاون امور نشراتی وزرات اطلاعات و فرهنگ طالبان همچنین افزوده که برای حل مشکلات خبرنگاران رسیدگیهای لازم انجام شده است.
بر اساس آماری که این مقام طالبان به مسئول امور سیاسی یوناما ارائه کرده، در حال حاضر ۲۴۰ رسانه در افغانستان فعالیت دارند.
طالبان پس از تسلط بر افغانستان، محدودیتهای شدیدی بر فعالیتهای رسانهها وضع کردند.
شواهد نشان میدهد که شمار زیادی از رسانههای مستقل افغانستان در یکسال گذشته تعطیل شدهاند و هزاران خبرنگار و کارمند رسانهها بیکار یا از افغانستان خارج شدند. شمار زیادی از کسانی که ماندهاند توسط طالبان بازداشت شدهاند.
سازمان بینالمللی محافظت از خبرنگاران پیشتر گفته بود استخبارات طالبان با شکنجه و لت و کوب خبرنگاران افغانستان در صدد کنترل رسانههای افغانستان است. به گفته این نهاد، استخبارات طالبان بر رسانهها بخاطر عدم نشر گزارشهای انتقادی فشار میآورند.
این کمیته بر اساس مصاحبه با مدیران رسانهها و خبرنگارانی که از سوی طالبان بازداشت شدهاند، میگوید که استخبارات طالبان به نهاد اصلی نظارت و کنترل رسانهها در افغانستان تبدیل شده و به روشهای خشن امنیتی در برخورد با خبرنگاران و رسانهها روی آورده است.