گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان دیروز چهارشنبه به ولایت پنجشیر رفت و با مقامات محلی طالبان دیدار کرد.
در اعلامیه زنان معترض آمده است که در بیشتر از یک سال گذشته پنجشیر «شاهد جنایتهای مختلف طالبان بوده و عملکرد طالبان در این ولایت مصداق بارز جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت بوده است.»
زنان معترض گفتهاند که مردم پنجشیر در یک سال گذشته شاهد «اختطاف، شکنجه، محاکمه صحرایی، قتل و نقض حریم خصوصی و کوچ اجباری» بوده است. این زنان با اشاره به تیرباران اسیران جبهه مقاومت توسط طالبان میگویند عملکردهای طالبان خلاف موازین حقوق بینالمللی و جنایت جنگی است.
این زنان گفته تاکید کردهاند که همزمان با سفر ریچارد بنت به پنجشیر، ساکنان ولسوالی پریان در اعتراض به شکنجه طالبان دست به تظاهرات زدند. به گفته این زنان، گزارشگر ویژه سازمان ملل باید با معترضان دیدار و گفتگو میکرد و از رنج آنان گزارش تهیه میکرد.
زنان معترض تاکید افزودهاند که با توجه به رفتار و عملکرد طالبان در یک سال گذشته، امکان تعامل با این گروه وجود ندارد، اما جامعه جهانی تلاش میورزد تا با طالبان وارد گفتگو و تعامل شود.
آنها در این اعلامیه از جامعه جهانی خواستهاند که در کنار نسل جوان و جریانهای دموکراتیک افغانستان که همه روزه برای حقوق اساسی خود قربانی میدهند قرار بگیرد و در برابر طالبان به صورت قاطع عمل کند.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان پس از سفر ۱۲ روزه به کابل گفت که وضعیت حقوق بشر در این کشور بسیار نگرانکننده باقی مانده است.
ریچارد بنت دیروز پنجشنبه در توییتی نوشت که افغانستان را ترک میکند و هفته آینده در نشست مجمع عمومی سازمان ملل نظرها و توصیههایش را ارائه خواهد کرد.
ریچارد بنت تاکید کرده است که در جریان سفر به افغانستان با جناحهای دخیل جلسات آموزنده داشته و از مناطق مهم بازدید کرده است.