اتهامات عمران خان پای رئیس آی‌اس‌آی را به رسانه‌ها کشاند

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۰۵

دگرجنرال ندیم انجم، رئیس آی‌اس‌آی که تا حال خودش را از دید رسانه‌ها پنهان کرده بود، بالاخره روی پرده تلویزیون آمد و از این سازمان در برابر اتهامات عمران خان دفاع کرد.

او عمران خان را که آی‌اس‌آی را متهم به قتل یک روزنامه نگار معروف می‌کند، دروغگو خواند.

عمران خان، نخست‌وزیر پیشین پاکستان به صورت غیرمستقیم آی‌اس‌آی را در قتل ارشد شریف، یک ژورنالیست پاکستانی که به کنیا فرار کرده بود و چند روز پیش کشته شد، مسئول دانسته است.

تنش میان عمران خان و ارتش، مخصوصاً اداره آی‌اس‌آی از زمانی شروع شد که پارلمان پاکستان با رای عدم اعتماد او را از نخست‌وزیری برکنار کرد. آقای خان برای نجات کرسی‌اش دست به دامن ارتش شد اما مقامات ارتش،‌ به جز جنرال فیض حمید که حامی عمران خان است، از او حمایت نکردند.

رد صلاحیت عمران خان توسط کمیسیون انتخابات پاکستان در هفته گذشته خشم او را برانگیخت. عمران خان از هوادارانش خواست تا فردا جمعه از لاهور به طرف اسلام‌آباد حرکت کنند. او اسم این اعتراض را «راهپیمایی بزرگ» خوانده است و هدفش از آن زیر فشار قرار دادن حکومت کنونی و ارتش است.

قتل ارشد شریف که از منتقدان صریح الهجه ارتش بود، آتش تازه‌ای به این معرکه افزوده است. عمران خان به صورت غیرمستقیم آی‌اس‌آی را مسئول قتل او دانست و ادعا کرد که شواهد کافی در این زمینه در اختیار دارد. کشیده شدن پای سازمان آی‌اس‌آی در این قتل مشکوک باعث شد تا گمانه‌زنی‌ها در مطبوعات پاکستان اوج بگیرد.

با افزایش فشار افکار عمومی برای توضیح ماجرای کشته شدن شریف، ندیم انجم بالاخره در مقابل رسانه‌ها آفتابی شد. او اتهامات وارده بر اداره خودش را رد کرد و عمران خان را دروغگو خواند. او گفت که سال گذشته عمران خان به جنرال باجوه پیشنهاد کرد تا هر وقت خواسته باشد می‌تواند رئیس ارتش باقی بماند.

ندیم افزود همین حالا نیز عمران خان شبانه به ملاقات باجوه می‌رود و خواسته‌های غیرقانونی را مطرح می‌کند. اما باجوه تا هنوز آن‌ها را رد کرده است.

در پاسخ به سوال در مورد راهپیمایی آقای خان، ندیم انجم گفت که با راهپیمایی مشکل ندارد اما اگر کسی خواست پاکستان را بی‌ثبات کند ارتش دست به کار خواهد شد.

جنرال باجوه نیز قبلاً گفته بود که به هیچ کسی اجازه نمی‌دهد ثبات سیاسی و اقتصادی پاکستان را به چالش بکشد.

به نظر می‌رسد مقامات ارتش نمی‌خواهند با عمران خان بصورت مستقیم طرف واقع شوند. ندیم افزود که قضیه مجوز راهپیمایی در دادگاه عالی است و هرچه دادگاه بگوید همان خواهد شد. او همچنان گفت که ممکن است تظاهرات و گردهمایی این چنینی هدف حملات تروریستی قرار بگیرد.

این هشداری ساده نیست. بی‌نظیر بوتو در ۲۷ دسامبر سال ۲۰۰۷ در راولپندی هنگامی مورد حمله قرار گرفت که سخنرانی‌اش را در یک جمع تمام کرده بود. به او نیز هشدارهایی از همین دست داده شده بود. هشداری که پشت گوش انداخته شد و در نهایت به قیمت جانش تمام شد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
بحث روز
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.