قهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه طالبان در توییتر نوشت که پس از تسلط طالبان، «هیچ خبرنگاری به قتل نرسیده است و نه هم نمایندگان و رسانهها [با] چالشی روبرو شده اند.»
دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان به مناسبت «روز جهانی پایاندادن به معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران» در توییتر نوشت که در یکسال گذشته ۲۰۰ خبرنگار با بازداشت خودسرانه، تهدید و آزار رو به رو شدند.
سازمانهای بین المللی مدافع رسانهها طالبان را متهم ساختند که نشرات رسانهها را سانسور کرده و خبرنگاران را به علت نوع پوشش خبری لت و کوب و تهدید کردند. با این حال، قهار بلخی گفت که رسانهها بدون محدودیت کار میکنند و در هفت ماه گذشته «بیشتر از ۷۰۰ خبرنگار از ۱۹۶ شبکه خبری» به افغانستان سفر کرده و گزارش تهیه کردند.
یک خبرنگار خارجی در ماه سرطان گفت که به خاطر گزارشهایش از افغانستان مجبور به عذرخواهی اجباری شد.
لین اودانل، خبرنگار مجله فارن پالیسی که در ماه سرطان امسال بازداشت شد، گفت که استخبارات طالبان به او گفتند باید به خاطر گزارشهایش درباره طالبان عذرخواهی کند یا به زندان برود.
اودانل مجبور شد هرچه را که طالبان دیکته کرده بودند در توییتر خود نشر کند.
رسانه کابل نیوز پس از ده سال فعالیت روز سهشنبه خبر داد که کارش را در افغانستان به دلیل «فشارها» متوقف کرده است. یک منبع آگاه گفت که این تلویزیون زیر فشار طالبان بسته شد.
دفتر نمایندگی سازمان ملل هشدار داد که رسانههای افغانستان در خطر به سر میبرند و گفت: «بیایید همه در حفاظت از خبرنگاران و پایان دادن به معافیت از مجازات کمک نماییم.»