• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

نشریه تحلیلی شرق آسیا: طالبان و روسیه با هدف مهار داعش با هم تعامل دارند

۱۲ عقرب ۱۴۰۱، ۱۴:۲۰ (‎+۰ گرینویچ)

نشریه آنلاین شرق آسیا در تحلیلی می‌گوید تعامل دوجانبه یک دارایی مثبت دیپلوماتیک برای روسیه و طالبان است و هردو می‌خواهند نشان دهند منزوی نیستند. در این تحلیل آمده که طالبان روسیه را شریک اقتصادی جذاب می‌داند و روسیه نیز به طالبان به عنوان گزینه برای کنترل داعش در منطقه می‌بیند.

نویسنده مقاله، کلودیا کیا ای یان، پژوهشگر مطالعات جنوب آسیا در دانشگاه ملی سنگاپور می‌گوید که طالبان روسیه را یک شریک اقتصادی جذاب می‌داند که می‌تواند نفت و گاز ارزان‌تری را به افغانستان با اقتصادی به شدت نیازمند ارایه دهد.

به عقیده او برای روسیه نیز طالبان تنها گروهی است که می‌تواند گسترش داعش را مهار کند، از این روی هر دو طرف دلیلی برای چشم‌پوشی از این مزایا ندارند.

طبق گزارش‌ها، گروه داعش، تبلیغات ضد روسیه خود را افزایش داده است. آنها روسیه را به عنوان «دولت صلیبی» و «دشمن اسلام» مورد انتقاد قرار داده و پیوسته حامیان خود را تشویق می‌کنند تا به این کشور حمله کنند.

بمب‌گذاری انتحاری ۵ سپتامبر در سفارت روسیه در کابل یکی از مواردی بود که بر نگرانی‌های روسیه از قوت‌گیری نیروهای داعش در افغانستان صحه گذاشت.

گزارش‌های مربوط به پیوستن جنگجویان سابق طالبان و آسیای مرکزی به صفوف داعش بر شدت تهدید امنیتی افزوده است. گسترش داعش و پیام‌های ضد روسیه آن، حوزه نفوذ روسیه را در آسیای مرکزی تحت سلطه مسلمانان بیشتر تضعیف می‌کند.

نویسنده می‌گوید که به غیر از تضعیف مشروعیت روسیه، داعش خراسان حاکمیت طالبان را نیز در افغانستان به چالش می‌کشد به طوری که از سال ۲۰۱۴ هم کرملین و هم طالبان این دیدگاه را دارند که داعش یک تهدید جدی است.

دبیر شورای امنیت روسیه روز پنجشنبه ۱۲ عقرب در نشستی با همتایان خود از کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در مسکو هشدار داد که تعداد جنگجویان داعش در افغانستان افزایش یافته و این گروه همچنان به دنبال نیروی جدید است.
به گفته نیکلولای پاتروشف داعش اکنون در حدود ۳ هزار و ۵۰۰ جنگجو در افغانستان دارد.

ابراز نگرانی‌ها از خطرات حملات داعش باعث شد تا مقامات روسی به صورت آشکار درباره تبادل اطلاعات با طالبان در مورد داعش صحبت کنند.

این در حالی است که عدم تمایل روسیه برای به رسمیت شناختن طالبان به عنوان حکومت قانونی افغانستان تاکنون مانعی در روابط دوجانبه آنها نداشته است و تعامل بین دو طرف کماکان ادامه داشته است.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

طالبان با برهم زدن کنفرانس خبری زنان، ظریفه یعقوبی و چهار تن دیگر را بازداشت کردند

۱۲ عقرب ۱۴۰۱، ۱۲:۲۰ (‎+۰ گرینویچ)

منابع به افغانستان اینترنشنال می‌گویند افراد طالبان روز پنجشنبه، ظریفه یعقوبی از فعالان حقوق زنان و شماری دیگر از همکارانش را در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در دشت‌برچی کابل بازداشت کردند. شماری از زنان می‌خواستند موجودیت "جنبش زنان افغانستان برای برابری" را اعلام کنند.

منابع گفتند طالبان ابتدا مانع برگزاری کنفرانس مطبوعاتی زنان شدند اما پس از آن زنان به کار شان ادامه داند، حدود 60 تن از افراد طالبان از نهادهای مختلف از جمله از استخبارات این گروه به محل کنفرانس هجوم آوردند.

منابع گفتند طالبان ظریفه یعقوبی از اعضای این جنبش و چهار تن از همکاران مرد او را بازداشت و با خود بردند.

به گفته منابع، افراد طالبان موبایل همه شرکت کنندگان این کنفرانس را بازرسی کردند و کسانی که تلفن‌های خود را نمی‌دادند مورد لت و کوب قرار گرفتند. به گفته آنها، طالبان تمام عکس‌ها و ویدیوها را از موبایل‌های اشتراک کنندگان حذف و تلفن‌های شماری از افراد را با خود بردند.

این کنفرانس در مارکت «میرزایی سنتر» واقع در دشت‌برچی، در غرب شهر کابل برگزار شده بود.

منابع همچنین گفتند که طالبان مانع حضور خبرنگاران شدند.

با این حال، مقامات طالبان تاکنون در این مورد اظهار نظر نکرده‌اند.

سازمان ملل: ۷۹ درصد مردم افغانستان سوختی برای گرم کردن خانه‌های خود ندارند

۱۲ عقرب ۱۴۰۱، ۱۲:۱۹ (‎+۰ گرینویچ)

صندوق جمعیت سازمان ملل در گزارشی از وضعیت مردم افغانستان در زمستان پیش رو ابراز نگرانی کرده و گفته ۷۹ درصد مردم این کشور سوختی برای گرم کردن خانه‌های خود ندارند. این نهاد می‌گوید زمستان پیش رو بسیار سرد پیش‌بینی شده و در چنین شرایطی بحران انسانی در افغانستان وخیم‌تر خواهد شد.

صندوق جمعیت سازمان ملل می‌گوید ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در افغانستان آواره شده‌اند و اکثر آن‌ها در پناه‌گاه‌های موقت زندگی می‌کنند.

به گفته این نهاد، از آنجایی که زمستان نزدیک است، جان بسیار از آنان هم در خطر است.

صندوق جمعیت سازمان ملل در عین حال خبر داده که همراه با شرکای خود به خانواده‌های آسیب پذیر در افغانستان کمک می‌کنند تا زنده بمانند.

طبق گزارش این نهاد، قرار است به زودی به خانواده‌های آسیب پذیر در افغانستان کمپل و وسایل گرمایشی توزیع شود.

طالبان تاکنون در مورد تدابیر لازم برای بیجاشدگان و نیازمندان افغانستان در زمستان پیش رو نگفته‌اند.

دبیر شورای امنیت روسیه: تعداد جنگجویان داعش در افغانستان افزایش یافته است

۱۲ عقرب ۱۴۰۱، ۱۰:۵۷ (‎+۰ گرینویچ)

دبیر شورای امنیت روسیه در نشستی با همتایان خود از کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در مسکو هشدار داد که تعداد جنگجویان داعش در افغانستان افزایش یافته و این گروه همچنان به دنبال نیروی جدید است. نیکولای پاتروشف گفت داعش اکنون در حدود ۳ هزار و ۵۰۰ جنگجو در افغانستان دارد.

طالبان هرچند همواره می‌گویند داعش در افغانستان سرکوب شده‌، اما این گروه در طول یکسال گذشته مسئولت شماری از حملات خونین را در کابل و دیگر ولایات بر عهده گرفته است.

همچنین در طول بیش از یک سال گذشته، از زمان تسلط طالبان بر افغانستان، داعش چندین بار به کشورهای همسایه حمله کرده‌اند.

دبیران شورای امنیت کشورهای مستقل مشترک‌المنافع هر سال گردهم می‌آیند تا امنیت منطقه و همکاری‌های چندجانبه را مورد بررسی قرار دهند.

آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان، بلاروس، تاجیکستان، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان، مولداوی اعضای اصلی کشورهای مستقل مشترک‌المنافع هستند.

نشست امروز، دهمین اجلاس دبیران شورای امنیت کشورهای مستقل مشترک‌المنافع است که با تمرکز بر تهدیدات ناشی از افغانستان برگزار شد.

نیکولای پاتروشف هشدار داده که ورود تروریست‌ها از افغانستان به کشورهای مستقل مشترک‌المنافع بیش از هر زمانی محتمل است.

نشست "فرمت مشورتی مسکو درباره افغانستان" بدون حضور طالبان برگزار می‌شود

۱۲ عقرب ۱۴۰۱، ۰۹:۵۶ (‎+۰ گرینویچ)

نشست «فرمت مشورتی مسکو درباره افغانستان» اواسط نوامبر سال جاری برگزار می‌شود. نمایندگان روسیه، چین، هند، ایران، پاکستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در این نشست شرکت خواهند کرد. ضمیر کابلوف به خبرگزاری تاس گفت که طالبان در این نشست حضور نخواهند داشت.

نشست قبلی فرمت مشورتی مسکو درباره افغانستان در ۲۰ اکتوبر سال ۲۰۲۱ برگزار شده بود. امریکا به رغم دعوت، نماینده‌ای به این نشست نفرستاده بود. در این نشست یک هیئت طالبان به ریاست عبدالسلام حنفی، معاون رئیس‌الوزرای طالبان حضور داشت.

تشکیل حکومت فراگیر از اجندای اصلی این نشست بود که هنوز در افغانستان عملی نشده است.

عبدالسلام حنفی، معاون رئیس‌الوزرای طالبان در این نشست از جامعه جهانی خواسته بود که حکومت طالبان را به رسمیت بشناسد.

آقای حنفی قول داده بود که هیچ تهدیدی از افغانستان متوجه کشورهای خارجی نخواهد بود.

این در حالیست که در یکسال گذشته چندین بار کشورهای همسایه از خاک افغانستان مورد حمله داعش قرار گرفتند.

جمهوری چک سفارت خود را در افغانستان به گونه دایمی می‌بندد

۱۲ عقرب ۱۴۰۱، ۰۸:۰۱ (‎+۰ گرینویچ)

رسانه‌های جمهوری چک گزارش دادند که سفارت این کشور در کابل از اول ماه جنوری سال ۲۰۲۳ بسته خواهد شد. وزیر خارجه چک گفته است سفارت این کشور به دلیل عدم پیشرفت امنیتی در افغانستان بسته می‌شود. با سقوط دولت پیشین افغانستان، چک سفارتش را در کابل به طور موقت بست.

به گزارش رسانه‌های این کشور، خدمات کنسولی جمهوری چک برای شهروندان افغانستان توسط سفارت این کشور در اسلام‌آباد پیش برده خواهد شد.

جمهوری چیک در سال ۲۰۰۷ میلادی سفارتش را در کابل باز کرد.

گروه طالبان تاکنون در این مورد چیزی نگفته است.