

نشریه آنلاین شرق آسیا در تحلیلی میگوید تعامل دوجانبه یک دارایی مثبت دیپلوماتیک برای روسیه و طالبان است و هردو میخواهند نشان دهند منزوی نیستند.
در این تحلیل آمده که طالبان روسیه را شریک اقتصادی جذاب میداند و روسیه نیز به طالبان به عنوان گزینه برای کنترل داعش در منطقه میبیند.
نویسنده مقاله، کلودیا کیا ای یان، پژوهشگر مطالعات جنوب آسیا در دانشگاه ملی سنگاپور میگوید که طالبان روسیه را یک شریک اقتصادی جذاب میداند که میتواند نفت و گاز ارزانتری را به افغانستان با اقتصادی به شدت نیازمند ارایه دهد.
به عقیده او برای روسیه نیز طالبان تنها گروهی است که میتواند گسترش داعش را مهار کند، از این روی هر دو طرف دلیلی برای چشمپوشی از این مزایا ندارند.
طبق گزارشها، گروه داعش، تبلیغات ضد روسیه خود را افزایش داده است. آنها روسیه را به عنوان «دولت صلیبی» و «دشمن اسلام» مورد انتقاد قرار داده و پیوسته حامیان خود را تشویق میکنند تا به این کشور حمله کنند.
بمبگذاری انتحاری ۵ سپتامبر در سفارت روسیه در کابل یکی از مواردی بود که بر نگرانیهای روسیه از قوتگیری نیروهای داعش در افغانستان صحه گذاشت.
گزارشهای مربوط به پیوستن جنگجویان سابق طالبان و آسیای مرکزی به صفوف داعش بر شدت تهدید امنیتی افزوده است. گسترش داعش و پیامهای ضد روسیه آن، حوزه نفوذ روسیه را در آسیای مرکزی تحت سلطه مسلمانان بیشتر تضعیف میکند.
نویسنده میگوید که به غیر از تضعیف مشروعیت روسیه، داعش خراسان حاکمیت طالبان را نیز در افغانستان به چالش میکشد به طوری که از سال ۲۰۱۴ هم کرملین و هم طالبان این دیدگاه را دارند که داعش یک تهدید جدی است.
دبیر شورای امنیت روسیه روز پنجشنبه ۱۲ عقرب در نشستی با همتایان خود از کشورهای مستقل مشترکالمنافع در مسکو هشدار داد که تعداد جنگجویان داعش در افغانستان افزایش یافته و این گروه همچنان به دنبال نیروی جدید است.
به گفته نیکلولای پاتروشف داعش اکنون در حدود ۳ هزار و ۵۰۰ جنگجو در افغانستان دارد.
ابراز نگرانیها از خطرات حملات داعش باعث شد تا مقامات روسی به صورت آشکار درباره تبادل اطلاعات با طالبان در مورد داعش صحبت کنند.
این در حالی است که عدم تمایل روسیه برای به رسمیت شناختن طالبان به عنوان حکومت قانونی افغانستان تاکنون مانعی در روابط دوجانبه آنها نداشته است و تعامل بین دو طرف کماکان ادامه داشته است.