اتحادیه اروپا به خاطر تحریم طالبان نمی‌تواند افغانستان را در برنامه‌های زیرساختی شامل کند

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۲۵

سرویس سیاست خارجی و دفاعی اتحادیه اروپا می‌گوید به دلیل تحریم طالبان نمی‌تواند افغانستان را در برنامه‌های زیرساختی خود برای اتصال آسیای مرکزی به آسیای جنوبی بگنجاند.

سخنگوی این سرویس به یوراکتیو گفته تعامل عملیاتی این سازمان با طالبان وابسته به رفتار و اقدامات طالبان است.

یوراکتیو در گزارشی می‌نویسد اکنون پروژه راه آهن مشترک بین ازبکستان، افغانستان و پاکستان که می‌تواند مسیرهای تجارت بین‌المللی را باز کند، با توجه به نقض مداوم حقوق بشر و قوانین سختگیرانه طالبان علیه زنان، تطبیق این پروژه به دلیل تحریم طالبان با مشکل رو به رو است.

از زمان به قدرت رسیدن طالبان، جامعه جهانی ادامه حمایت‌های مالی خود در بخش‌های توسعه‌ای افغانستان را به حفظ حقوق بشر به خصوص احترام به حقوق زنان مشروط کرده‌اند.

طالبان نه تنها در قوانین سختگیرانه خود تغییری ایجاد نکرده‌اند بلکه به صورت گسترده دست به نقض حقوق بشری زده‌اند و با وضع و اجرای احکام جدید، عرصه را برای حضور زنان در جامعه تنگ‌تر کرده‌اند.

اکنون که مساله تمویل مالی این پروژه مطرح می‌شود سازمان کنش خارجی اتحادیه اروپا توضیح می‌دهد که علی‌رغم سرمایه‌گذاری‌های اتحادیه اروپا در آسیای میانه، عدم به رسمیت شناختن رژیم طالبان منجر به توقف همکاری‌های این اتحادیه در بخش پروژه‌های توسعه‌ای شده است.

عصمت‌الله ارگاشف، سفیر ازبکستان برای افغانستان در نشستی توجیهی درخصوص راه‌اندازی این خط راه‌آهن در بروکسل گفت که تاشکند به لطف تلاش‌های مداوم دیپلماسی، توانست با موفقیت پروژه راه آهن ترمذ - پیشاور را پیش ببرد.

به گفته وی، گفتگو با طالبان برای کمک مؤثر به مردم افغانستان و جلب نظر «میانه‌روترین» آنها ضروری است.

ارگاشف گفت: «جنبش‌ها و حساسیت‌های متعددی در درون طالبان وجود دارد و دولت ازبکستان موفق شد چندین میانه رو را که مایل به همکاری با جامعه بین‌المللی هستند، جمع کند.»

پروژه راه آهن در حال حاضر به سطح مطالعات امکان سنجی رسیده است و سه کشور درگیر این پروژه در حال مذاکره برای همکاری‌های مشترک برای تامین مالی آن هستند.

اکمال کمالوف، معاون رئیس راه‌آهن ازبکستان در صحبت با این رسانه از انجام مذاکرات با سرمایه‌گذاران چینی خبر داده است. او گفته: «ما در ابتدا قصد داشتیم یک کنسرسیوم بانکی با تمویل بانک جهانی برای حمایت از این پروژه بسازیم، اما پس از به قدرت رسیدن طالبان، این مشارکت از بین رفت.»

به گفته کمالوف، پروژه جدید راه آهن با ایجاد ۵ میلیون شغل در سه کشور مذکور به مردم محلی کمک خواهد کرد و تقریباً ۱۵ میلیون نفر در طول مسیر از آن بهره‌مند خواهند شد.

بر اساس آخرین محاسبات، خط آهن پیشنهادی جدید ۵۷۳ کیلومتر طول، ۵.۹۶ میلیارد دالر هزینه خواهد داشت و ترانزیت افغانستان را تا حدی تقویت می کند که شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبکستان، این خط آهن را «پروژه قرن» نامیده است.

این خط از ترمز در ازبکستان به مزارشریف افغانستان و کابل و سپس به پیشاور در پاکستان خواهد رفت.

یوراکتیو به نقل از یک عضو شورای مشورتی در یک شرکت حمل و نقل ریلی و رقابت صنعتی در بروکسل می‌نویسد پروژه راه‌ آهن که ازبکستان را به پاکستان وصل می‌کند یک «نشانه بسیار دلگرم کننده برای منطقه» است با این حال به گفته او مساله تمویل مالی این پروژه هنوز ناروشن باقی مانده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.