وزارت خارجه طالبان: به هیچ کشوری اجازه نمی‌دهیم که در افغانستان تاسیسات نظامی ایجاد کند

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۲۶

به دنبال نشست مشورتی مسکو، وزارت خارجه طالبان در اعلامیه‌‌ای خطاب به شرکت‌کنندگان این اجلاس گفت به هیچ کشور ثالث اجازه نمی‌دهند تا در افغانستان تاسیسات نظامی ایجاد کند.

نماینده جمهوری اسلامی ایران در نشست مسکو گفته بود با بازگشت امریکا به بهانه بازسازی افغانستان مخالف است.

نشست مشورتی مسکو درباره افغانستان روز چهارشنبه با حضور نمایندگان دستکم ده کشور برگزار شد.

حسن کاظمی قمی، نماینده رئیس‌جمهور ایران در امور افغانستان در این نشست گفته بود که بحران کنونی افغانستان حاصل حضور امریکا و متحدانش است. او افزود که جمهوری اسلامی ایران با بازگشت امریکا به بهانه مشارکت در بازسازی افغانستان مخالف است.

وزارت خارجه طالبان یک روز پس از این نشست، روز پنجشنبه، در اعلامیه‌ای از کشورهای دیگر خواست تا خاک و فضای خود را علیه افغانستان در اختیار کشورهای دیگر نگذارند.

وزارت خارجه طالبان از هیچ کشوری نام نبرده، اما پس از کشته شدن ایمن الظواهری توسط حمله هوایی امریکا، طالبان به پاکستان تاختند و به این کشور اعتراض کردند که چرا فضای هوایی خود را در اختیار ایالات متحده قرار داده است.

گزارش‌هایی وجود دارد که امریکا از طریق حریم هوایی پاکستان رهبر القاعده را در کابل هدف قرار داده است. موضوعی که مقامات پاکستان آن را تکذیب کردند.

ایجاد ثبات و امنیت در افغانستان و منطقه و حضور گروه‌های تروریستی نیز از دیگر موضوعاتی بود که نمایندگان کشورهای شرکت کننده در نشست مسکو درباره آن به تفصیل صحبت کردند.

وزارت خارجه طالبان در بیانیه خود گفته باور دارند که امنیت، ثبات و رفاه اقتصادی منطقه مسئولیت مشترک همه کشورهای منطقه است و باید اقدامات مشترک صورت گیرد، اما این در صورتی ممکن و موثر است که نمایندگان طالبان هم در چنین نشست‌هایی حضور داشته باشند.

نشست مسکو در غیاب نمایندگان طالبان برگزار شد.

ضمیر کابلوف، نماینده رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان دلیل عدم دعوت طالبان را عدم تشکیل حکومت فراگیر به رغم وعده طالبان دانست و گفت که در نشست امسال کشورهای منطقه مهم بود.

با این حال طالبان می‌گویند از مکانیزم‌های منطقه‌ای در مورد افغانستان استقبال می‌کنند.

طالبان گفته‌اند امنیت و ثبات افغانستان و منطقه به هم مرتبط است و از این رو به عنوان یک دولت مستقل به کشورهای منطقه تعهد می‌دهند که به هیچ فرد یا گروهی اجازه اقدام علیه ثبات منطقه نخواهد داد و گام‌های جدی علیه «گروه‌های شرور» و کشت و قاچاق مواد مخدر برداشته است.

این در حالیست که داعش خراسان از خاک افغانستان چندین حمله راکتی بر تاجیکستان و ازبکستان داشته و به گفته مقامات این کشور قاچاق مواد مخدر از افغانستان به آسیای میانه نیز افزایش یافته است.

وزارت خارجه طالبان در اعلامیه خود در مورد تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان هیچ اظهار نظری نکرده‌اند.

در نشست مسکو نمایندگان روسیه، چین، پاکستان، ایران، هند، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، قطر، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و ترکیه حضور داشتند. در بیانیه‌ای مشترک که در پایان این نشست منتشر شد، تمام کشورها خواهان تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان شدند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
زمانی که غول‌ها رو در رو می‌شوند: نظم نوین جهانی: چین و هند
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.