سازمان نجات کودکان: ۷۰ درصد کودکان افغانستان در معرض خطر تغییرات اقلیمی‌ قرار دارند

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۲۶

سازمان نجات کودکان می‌گوید که تغییرات اقلیمی باعث شده ۷۰ درصد کودکان افغانستان در معرض خطر جدی قرار بگیرند.

به گفته این سازمان، بیش از ۱۳ میلیون کودک در اثر خشکسالی و سیل‌های ناگهانی تابستانی، در خطر قحطی و سایر شوک‌های ناشی از تغییرات اقلیمی قرار دارند.

این سازمان امدادی با نشر خبرنامه‌ای می‌گوید که بارش‌های بهاری امسال نسبت به پنج سال گذشته کمتر بوده و اکنون ذخایر و دیگر سفره‌های آب زیرزمینی در حال خشک شدن هستند و پیش‌بینی می‌شود که خشکسالی بی‌سابقه تا سال ۲۰۲۳ ادامه یابد.

مطابق با آمار سازمان نجات کودکان، سیل‌های تابستانی ۸۵ هزار هکتار از محصولات و همچنین ۷۵۰۰ راس دام را از بین برده است.

در خبرنامه آمده است که حدود ۲۷.۸ میلیون نفر در مناطق روستایی افغانستان زندگی می کنند و به دلیل اتکای آنها به کشاورزی و دامداری، با تهدیدات ناشی از شوک‌های اقلیمی روبرو هستند.

به گفته سازمان امدادی، ترکیب فاجعه بار فعلی خشکسالی شدید، سیل و بحران اقتصادی به این معنی است که بسیاری از خانواده‌های کشاورزان در آستانه قحطی قرار دارند و به گزینه‌های دیگری برای تامین غذا و زنده ماندن روی می‌آورند.

ترک مکتب و افزایش تعداد کودکان کارگر در خانواده‌هایی که درآمد خود را به دلیل خشکسالی از دست داده‌اند از پیامدهای مشهود تغییرات اقلیمی در افغانستان عنوان شده است.

سازمان نجات کودکان می‌گوید که موارد سوء تغذیه در کودکان زیر پنج سال در کلینیک های سیار این سازمان امدادی در مقایسه با جنوری ۲۰۲۲ تقریبا ۵۰ درصد افزایش یافته است.

این سازمان هشدار می‌دهد که با نزدیک شدن به فصل زمستان و کاهش برداشت محصولات، در طول چند ماه آینده کودکان افغانستان در معرض خطر گرسنگی جدی قرار دارند.

از سویی دیگر دشوار شدن دسترسی به آب سالم نیز از مسایل دیگری است که کودکان را در معرض بیماری‌های کشنده که از آب منتقل می‌شوند، قرار داده است.

یک ارزیابی اخیر در سراسر کشور نشان داد که ۸۰ درصد خانوارها در مناطق روستایی و ۷۵ درصد خانوارها در مناطق شهری آب کافی برای نوشیدن، پخت‌ و پز و حمام ندارند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
سپړنه
خبرها
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.