

نماینده سابق پاکستان در سازمان ملل میگوید در حالی که پاکستان در مجامع بینالمللی خواهان تعامل با طالبان و ارسال کمکهای بشردوستانه بیشتر به کابل است، تعامل با طالبان برای خود این کشور به منبع ناامیدی بدل شده است.
ملیحه لودهی گفته مقامات به طور خصوصی از ناامیدی سخن میگویند.
با این حال مقامات پاکستان در مواضع عمومی خود از روابط عادی و پایدار با همسایه غربی خود یاد میکنند.
ملیحه لودهی، دیپلومات برجسته پاکستانی روز دوشنبه، ۲۸ قوس در مقالهای که در روزنامه دان منتشر کرده، روابط بین پاکستان و طالبان را بررسی کرده است.
ملیحه لودهی، دانشمند علوم سیاسی و اولین زن پاکستانی است که به کرسی نمایندگی کشورش در سازمان ملل راه یافت.
او تجربه سفارت پاکستان در امریکا و بریتانیا را نیز در کارنامه دارد.
خانم لودهی با استناد به یک گزارش شورای امنیت سازمان ملل میگوید بیشترین سود از تسلط طالبان بر افغانستان، بیش از هر گروه افراطی خارجی دیگر به تحریک طالبان پاکستانی رسیده است.
در هفتههای گذشته اختلافهای پاکستان و طالبان بر سر مسایل مرزی و چگونگی اعمال فشار بر تحریک طالبان پاکستانی اوج گرفته است.
ملیحه لودهی گفته است اسلامآباد تاکنون از گزینه گسترش روابط بازرگانی و کمکهای اقتصادی به طالبان استفاده کرده و همزمان با آن، نگرانیهای امنیتی خود را به امید گرفتن پاسخ به این گروه در میان گذاشته است.
این دیپلومات پاکستانی میگوید اسلامآباد میتواند این برخورد خود را ادامه دهد، اما چنین برخوردی، نتیجهای متفاوتتر از گذشته به دنبال نخواهد داشت.
در مقابل، او دو گزینه دیگر را در برخورد با طالبان پیشنهاد کرده است. او میگوید پاکستان باید از مجموعهای از سیاست تشویقی و فشار بازدارنده در قبال طالبان استفاده کند تا پاسخ لازم را به دست آورد.
ملیحه لودهی همچنین از یک استراتیژی هماهنگ با کشورهای منطقهای برای اعمال فشار بر طالبان سخن گفته است. نماینده سابق پاکستان در سازمان ملل میگوید کشورهای منطقه امکان دارد که منافع متفاوتی در افغانستان داشته باشند، اما نگرانیهای امنیتی، نگرانی مشترک همه کشورهای منطقه است.
خانم لودهی به مقامات کشورش پیشنهاد داده است که میتوانند از سیاست تشویق و فشارهای بازدارنده در هماهنگی با کشورهای منطقه استفاده کند تا طالبان را در برابر نگرانیهای امنیتی اسلامآباد و کشورهای منطقه پاسخگو سازند.