ممنوعیت کار زنان؛ وزیر خارجه امریکا می‌گوید تصمیم طالبان برای مردم افغانستان ویرانگر است

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا با اشاره به منع کار زنان در موسسات، می‌گوید این تصمیم طالبان برای مردم افغانستان ویرانگر است و کمک‌های حیاتی و نجات‌بخش به میلیون‌ها نفر را مختل می‌کند. تام وست، نماینده امریکا برای افغانستان نیز گفت که این اقدام طالبان عمیقاً غیرمسئولانه است.

آنتونی بلینکن در توییتی نوشت که زنان مرکز برای عملیات بشردوستانه در سراسر جهان هستند و این تصمیم طالبان می‌تواند برای مردم افغانستان ویرانگر باشد.

تام وست نیز در توییت جداگانه گفته است فرمان طالبان که زنان را از کار برای رساندن کمک‌های بشردوستانه منع می‌کند، عمیقاً غیرمسئولانه است. او تاکید کرده که این اقدام برای میلیون‌های نفری که به کمک‌های بشردوستانه وابسته هستند خطرناک است. تام وست تصریح کرده است که طالبان اساسی‌ترین مسئولیت‌های خود را در قبال مردم افغانستان نادیده گرفته است.

رینا امیری، نماینده امریکا در امور زنان افغانستان نیز در توییتی نوشت که این یکی دیگر از تصمیم‌های ظالمانه و بی‌رحمانه است که زنان را مجازات می‌کند و کمک‌های بشردوستانه به میلیون‌ها افغان را که در این زمستان دشوار به آن وابسته هستند، در معرض خطر قرار می‌دهد. خانم امیری تاکید کرده است که طالبان جان افغان‌ها را به خطر می‌اندازد و کشور را بیشتر در مسیر خطرناک قرار می‌دهد.

طالبان در ادامه سیاست‌های سخت‌گیرانه علیه زنان، به تازگی زنان را از کار در موسسات غیر دولتی شامل سازمان‌های خارجی و داخلی ممنوع کردند.

در پی دستور منع کار زنان در موسسات از سوی طالبان، دفتر هماهنگ کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان (اوچا) گفت که به دنبال دیدار با رهبری طالبان برای دریافت وضاحت در این مورد است. سازمان ملل این اقدام طالبان را محکوم کرده است.

این درحالیست که طالبان هفته گذشته دختران را از تحصیلات دانشگاهی نیز محروم کردند.

پیشتر، آنتونی بلینکن گفته بود که اگر طالبان در مورد ممنوعیت تحصیل زنان تجدید نظر نکند، برای این گروه «هزینه» خواهد داشت.

جامعه جهانی زیر عنوان کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان، هر هفته بسته چهل میلیون دالر به کابل می‌فرستد. نمایندگی سازمان ملل در کابل می‌گوید این کمک‌ها در یک بانک خصوصی نگهداری می‌شود و کمک‌های جامعه جهانی توسط این سازمان به مردم نیازمند توزیع می‌شود.

با این حال، شماری از کارشناسان و ناظران می‌گویند همه ادارات به ویژه بانک‌ها زیر نظر و اداره طالبان فعالیت می‌کند و طالبان از کمک‌های نقدی و بشردوستانه جامعه جهانی در راستای تقویت حکومتداری خود استفاده می‌کند. گزارش‌های زیادی نیز منتشر شده است که می‌گوید طالبان کمک‌های جامعه جهانی را حیف و میل می‌کنند.