ممنوعیت کار زنان؛ آلمان تعلیق کمک‌های مالی بشردوستانه به افغانستان را بررسی می‌کند

چهارشنبه ۱۴۰۱/۱۰/۰۷

به دنبال ممنوعیت کار زنان در موسسات توسط طالبان، وزیر همکاری‌های اقتصادی و توسعه آلمان اعلام کرد که این کشور تعلیق کمک‌های مالی به افغانستان را مورد بررسی قرار می‌دهد. سونیا شولزه گفته که برای بررسی ادامه تلاش‌های بشردوستانه با بانک جهانی و کمک کنندگان مالی تشکیل جلسه خواهد داد.

پس از آنکه طالبان در ۲۴ دسامبر زنان را از کار در سازمان‌های غیردولتی منع کردند بسیاری از سازمان‌های بشردوستانه در افغانستان فعالیت شان را متوقف کردند.

وزیر همکاری‌های اقتصادی آلمان روز سه‌شنبه ۶ جدی در بیانیه‌ای گفت: «طالبان در افغانستان با ممنوعیت استخدام کارمندان زن در سازمان‌های غیردولتی، ضربه‌ای غیرمسئولانه به کمک‌ها به مردم افغانستان وارد کردند.»

به گفته خانم شولزه، بدون کارمندان زن، سازمان‌های امدادی نمی‌توانند در بسیاری از مناطق به فعالیت خود برای خدمات‌رسانی به نیمی از جمعیت ادامه بدهند.

آژانس مقابله با گرسنگی آلمان نیز اعلام کرد که دیگر نمی‌تواند به فعالیت‌های معمول خود در افغانستان ادامه دهد.

آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان فرمان ممنوعیت اشتغال برای زنان توسط طالبان را محکوم کرده است.

او در توییتی نوشت: «ما نمی‌پذیریم که طالبان کمک‌های بشردوستانه را به عنوان مهره‌ای برای تحقیر زنان استفاده کنند. آنها [طالبان] حقوق اساسی نیمی از جمعیت را سلب کرده‌اند، اصول بشردوستانه را زیر پا می‌گذارند و کمک‌های بشردوستانه حیاتی را به خطر می‌اندازند.»

نهادهای بشردوستانه وضعیت انسانی در افغانستان را فاجعه‌بار توصیف می‌کنند. براساس گزارش‌ها ۲۸.۳ میلیون نفر یعنی بیش از دو سوم جمعیت کشور به کمک‌های بشردوستانه وابسته بوده و حداقل ۲۰ میلیون نفر در معرض گرسنگی هستند.

براساس گزارش وزارت همکاری‌های اقتصادی و توسعه آلمان این کشور مدت‌هاست که پس از ایالات متحده امریکا با کمک سالانه ۴۳۰ میلیون یورو، دومین کمک‌کننده بزرگ به أفغانستان محسوب می‌شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

ترور
جهان‌نما
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها