آژانس پناهندگان سازمان ملل: مجبوریم فعالیت خود را در افغانستان موقتا متوقف کنیم

آژانس پناهندگان سازمان ملل هشدار داد ممنوعیت کار زنان توسط طالبان این سازمان را مجبور میکند تا به طور موقت فعالیتهای خود را در افغانستان متوقف کند. آژانس گفته بیش از ۵۰۰ کارمند زن این سازمان در همکاری با ۱۹ سازمان دیگر در افغانستان برای یک میلیون زن و دختر خدمات ارایه میکنند.
فیلیپو گراندی، کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان ممانعت کار زنان در موسسات بشردوستانه را نفی جدی انسانیت آنان خوانده است. او گفته که این دستور طالبان تنها منجر به رنج و مشقت بیشتر برای مردم افغانستان به ویژه زنان و کودکان خواهد شد.
این مقام آژانس پناهندگان سازمان ملل در بیانیهای از مقامات طالبان خواسته تا دستور ممنوعیت کار زنان در موسسات بشردوستانه را لغو کنند.
در بیانیه آمده است که محدود کردن شدید حقوق زنان افغانستان و مشارکت آنها در تلاشهای بشردوستانه و توسعه، باعث میشود خانوادههای بیشتری به عنوان پناهنده از مرزها فرار کنند.
بیانیه به نقل از آقای گراندی نوشته است: «این امر چشمانداز راهحلهای بلندمدت را برای کسانی که قبلاً آواره شدهاند، مانند تصمیمگیری برای بازگشت داوطلبانه به خانه برای بازسازی زندگیشان را کاهش میدهد.»
آژانس پناهندگان ملل متحد میگوید که علاوه بر ارایه کمکهای بشردوستانه حیاتی، کارکنان زن این نهاد در خط مقدم تلاشها برای یافتن راهحلهایی برای افغانهایی هستند که تحت تأثیر چهار دهه درگیری و بیثباتی، از جمله میلیونها پناهنده و آوارگان داخلی قرار گرفتهاند.
بیانیه افزوده که زنان به طور فعال در رهبری و انجام فعالیتهای بشردوستانه در ۳۴ ولایت افغانستان نقش داشتهاند و از آگست سال گذشته به آژانس پناهندگان سازمان ملل کمک کردهاند تا به بیش از شش میلیون افغان خدمات ارایه کنند.
پس از تصمیم طالبان مبنی بر ممنوعیت کار زنان در موسسات غیردولتی، شماری دیگر از نهادهای بینالمللی نیز اعلام کردند که فعالیتهای خود را در اعتراض به این اقدام طالبان به صورت موقت متوقف میکنند.