بلومبرگ: محدودیت بر زنان اختلاف بین رهبری طالبان را تشدید کرده است
بلومبرگ به نقل از منابع گزارش داد دستورات طالبان علیه زنان، اختلافها بین رهبران این گروه را تا جایی تشدید کرده که هر جناح نیروهای هوادار خود را بسیج کردهاند. این منابع گفتند که ملا یعقوب، وزیر دفاع و سراجالدین حقانی، وزیر داخله طالبان با دستور رهبر طالبان مخالفت کردهاند.
این منابع گفتند که اکنون تنشها میان رهبران طالبان به حدی شدید است که هر دو جناح در پیشبینی این که ممکن است بین شان درگیری صورت بگیرد، نیروهای وفادار خود را فراخواندهاند.
بلومبرگ به نقل از منابع خود افزوده است که فرمانهای محافظهکارانه به دستور هبتالله آخدزاده، رهبر این گروه که به ندرت دیده شده از شهر جنوبی قندهار صادر میشود و از طریق شورای علمای طالبان در این شهر ابلاغ میشود.
این منابع گفتند که تلاش برخی از اعضای ارشد طالبان برای دیدار با رهبر این گروه برای گفتگو در این مورد تاکنون رد شده است.
بلومبرگ مینویسد که ملا یعقوب و سراجالدین حقانی دو رهبر جوان طالبان به دلیل موقعیتهایشان در رژیم موجود به تجهیزات نظامی رها شده امریکایی به ارزش میلیاردها دالر دسترسی دارند.
این نشریه به نقل از منابع خود نوشته که وفاداران ملا هبتالله آخندزاده را عمدتا شبه نظامیان مسلح قندهار و جنگجویان وفادار رهبران مذهبی همفکر با این جناح تشکیل میدهند.
بلال کریمی، معاون سخنگوی حکومت طالبان هرگونه «اختلاف میان رهبران طالبان» را در مورد دستورات مربوط به زنان رد کرده و گفته است که از تلاش ملا یعقوب و سراجالدین حقانی برای ملاقات با ملا هبتالله آخندزاده اطلاعی ندارد.
آقای کریمی در تماس تلفنی با بلومبرگ گفته است همه طالبان به فرامین رهبر این گروه احترام میگذارند و عمل میکنند. او گفته که «قدرت فرمانپذیری شکست ناپذیر است.»
بلومبرگ در حالی که به موضوع اختلاف بین ملا یعقوب و سراجالدین حقانی بر سر مسایل حقوق زنان نیز اشاره کرده به نقل از عبدالنافی تکور، سخنگوی وزارت داخله طالبان نوشته که سراجالدین حقانی «خواهان حل مساله تحصیل و اشتغال زنان و ایجاد فضای ناب اسلامی است که دختران و زنان بتوانند در آن تحصیل و کار کنند».
گزارش مینویسد که عنایتالله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع از اظهار نظر در مورد دیدگاه ملا یعقوب در مورد آخرین محدودیتها بر زنان خودداری کرد. ملا یعقوب در مصاحبهای با رادیوی ملی در ماه آگست گفت که برای آماده سازی زمینه برای بازگشت همه دختران به مکتب جدی است.
بلومبرگ در گزارش خود میگوید که هیچ یکی از سخنگویان طالبان در مورد پیشنهادات اختلاف بین دو وزیر و رهبر طالبان اظهار نظر نکردند.
بلومبرگ در ادامه با اشاره به محدودیتهای فزاینده طالبان علیه آموزش و اشتغال زنان به نقل از گریم اسمیت، مشاور ارشد برنامه آسیایی گروه بینالمللی بحران نوشته که بسیاری از مقامات طالبان خانوادههای خود از جمله دخترانشان را به کشورهایی مانند پاکستان، قطر یا امارات متحده عربی برای تحصیل فرستادهاند.
از دید آقای اسمیت فشارها برای تطبیق سیاستهای افراطی از سوی ملا هبتالله آخندزاده انسجام بین طالبان را با خدشهدار کرده است.
او افزوده که رهبر طالبان با غلبه به عناصر عملگرا در بدنه رهبری طالبان بر قدرتش تاکید دارد.